1000 recepten voor witte bonen
3 el olijfolie 2 schaaltjes vegetarische meergranenburgers (a 130 g) 1 pot witte bonen ((370 ml), uitgelekt) 1 blik reuzenbonen ((425 g), uitgelekt) 2 el halfvolle melk 1 zak verse spinazie (300 g) 4 tomaten (in p... bekijk recept »
3 eetlepels olijfolie 1 ui (gesnipperd) 2 teentjes knoflook (gesnipperd) 1 winterpeen (in halve plakken) 2 stengels bleekselderij (fijngesneden) 100 g spitskool (in reepjes) 1 liter kippenbouillon (van tablet... bekijk recept »
500 g sperziebonen 1 citroen (schoongeboend) 2 el olijfolie 2 tenen knoflook (in plakjes) 1 el Japanse sojasaus1. Verwijder de harde puntjes van de sperziebonen, maar laat het sierlijke uiteinde eraan zitten. Kook de bonen 4-5 minut... bekijk recept »
3 takjes verse tijm 2 blikken reuzenbonen ((a 425 g), uitgelekt) 2 rode uien (in dunne ringen) 2 paprika's (geel, in kleine stukjes) 6 el olijfolie 2 el witte-wijnazijn 1 bakje cherrytomaten ((250 g), gehalveerd) 1 z... bekijk recept »
300 g zalmfilet 300 g spinazie 175 g cannellinibonen 2 tl dijonmosterd 90 g witte kaas in olie (koelvers) 2 el kappertjes 2 eetrijpe avocado's 4 meergranenbollen1. Snijd de zalm in stukken. Maal de helft van de spinazie in de keuke... bekijk recept »
2 eetlepels bloem bronwater 400 g cannellini (droge witte bonen) 2 teentjes fijngehakte knoflook 2 kleine witte kolen, in vier gesneden 2 koffielepels komijnkorrels 1 laurierblad 100 g pancetta, fijngehakt zout, peper1. Was de cannellinibonen en gie... bekijk recept »
2 tenen knoflook 4 kalfssaucijzen 2 el olijfolie ½ el venkelzaad 1 venkelknol 2 takjes rozemarijn 800 g cannellinibonen 1 citroen1. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verwijder het vel van de saucijzen. Verhit de olie in een hapje... bekijk recept »
100 g chorizoworst (stukje) 1 eetlepel olijfolie (met knoflookaroma en chilipeper, flesje) 1 pot gevogeltefond (380 ml) 1 blik witte bonen (840 g) 300 g panklare boerenkool 2 gerookte kipfilet zout en versgemalen zwarte pep... bekijk recept »
1 pot witte bonen (370 g) 1 ui ¼ citroen 1 blikje tonijn in olie (netto ca. 200 g) 1 eetlepel verse groene tapenade (versgemalen) zwarte peper 1 pistolet1. In wok bonen met vocht al omscheppend ca. 5 minuten verwarmen. Ui p... bekijk recept »
150 g couscous 2 tenen knoflook (geperst) 9 el olijfolie extra vierge 2 sjalotten (gesnipperd) 1 blik Spaanse reuzenbonen ((425 g), uitgelekt) 1 bakje koriander ((15 g), blad fijngesneden) 1 bakje munt ((15 g), bl... bekijk recept »