1000 recepten voor witte bonen
Voor 4 à 6 personen: 100 gram boter 200 gram witte bonen (vers of gedroogd) 1 tomaat 800 gram gepelde tomaten 1 kleine aardappel 4 sneden bacon 2 kleine rode uien 2 wortelen 2 stengels selder Halve knol venkel 3 tenen knoflook 2 kleine courgettes 200... bekijk recept »
Voor 4 à 6 personen: 100 gram boter 200 gram witte bonen (vers of gedroogd) 1 tomaat 800 gram gepelde tomaten 1 kleine aardappel 4 sneden bacon 2 kleine rode uien 2 wortelen 2 stengels selder Halve knol venkel 3 tenen knoflook 2 kleine courgettes 200... bekijk recept »
500 gr. mager rookspek 500 gr. witte bonen 500 gr. pastinaak 500 gr. uien 1,5 kg. winterwortel 1 rookworst 50 gr. roomboterWas de bonen en week ze in ruim water gedurende tenminste 12 uur. Zet de bonen op het vuur in het weekwater en breng tegen de k... bekijk recept »
Voor 4 personen: 250 gram verse kokosbonen of Italiaanse borlottibonen 1 kilo mosselen 1 dl droge witte wijn 200 gram kleine steurgarnalen 1 grote rode sjalot 1 eetlepel olijfolie 1 eetlepel ciderazijn enkele takjes bladpeterselie zout peperBreng de ... bekijk recept »
750 gr geschilde aardappelszout500 gr panklare kleine spruitjes1 grote gesnipperde ui1 glas van 515 gr witte bonen1 kruidenbouillontablet150 gr gepelde gehalveerde walnoten2 el maizena40 gr plantaardige boter100 gr geraspte jongbelegen kaasmespunt no... bekijk recept »
125g gedroogde witte bonen, 125g gedroogde kievietsbonen, 2 uien, in ringen gesneden, 3 winterwortels, fijngehakt, 1 eetlepel rozemarijn, gedroogd, 2 teentjes knoflook, 400g gepelde tomaten op sap, 300g groene kool, in reepjes, zout en peper... bekijk recept »
Voor 4 personen: 2 eetlepels olijfolie 2 knoflookteentjes, fijngehakt 1 ui, versnipperd 2 wortellen, in staafjes gesneden 2 aardappelen, in kwartjes gesneden 1 courgette, in blokjes gesneden 1 blikje (400g) kerstomaten "pomodorini" 1 eetlep... bekijk recept »
3 kipfilets - 250 g sperziebonen, afgehaald. [color=blue:abf4b7095a]Satésaus :[/color:abf4b7095a] 2 el pindakaas - 1 el sojasaus - 1 el witte azijn - 1 el water - 3 tl basterdsuiker - 2 tl sesamolieVoorbereidingstijd: 15 minuten + 1 uur afkoelen Ko... bekijk recept »
Voor 4 personen: 750 gram kalfsborst 2 uien 2 eetlepels olie 50 gram boter 2 dl kalfsfond of bouillon peper, zout 1 theelepel paprikapoeder 1/2 eetlepel versgehakte tijm of 1 theelepel gedroogde tijm 1 laurierblad 1 takje rozemarijn 6 jeneverbessen 1... bekijk recept »
600g varkensgehakt, 8 kwarteleitjes, 200g gedroogde witte bonen, 3 dl vloeibare tomatenpuree, 1 sjalotje, 1 koffielepel boer of olie, paneermeel, nootmuskaat, peper en zout, frituurolieLaat de bonen een nacht weken in water. Giet ze af, overgiet ze m... bekijk recept »