Leidse Hutspot met Rookworst

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de bonen en week ze in ruim water gedurende tenminste 12 uur. Zet de bonen op het vuur in het weekwater en breng tegen de kook. Snijdt het spek in dobbelsteentjes, voeg toe en laat onder deksel zachtjes koken gedurende een kwartier. Schil de pastinaak en de wortel en snijdt kleine dobbelsteentjes. Snijdt ook de uien klein. Voeg de groentes toe aan de bonen en breng weer aan de kook. Leg de rookworst bovenop. Laat nog +/- 3 kwartier zachtjes koken, haal de worst uit de pan en giet af. Schep de hutspot om met de boter en breng op smaak met peper en zout. Serveer met schijfjes van de rookworst. Geef er roomboter bij om te "smeren". Tip: Schep de hutspot tussendoor niet om. De groentes vallen uit elkaar en de structuur van het gerecht verdwijnt.

Leidse Hutspot met Rookworst is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vijfschaft
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolquiche
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse andijviestamppot met rookworst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zuurkoolsalade met gegrilde appel en Leidse kaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bloemkoolpasta met Leidse kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamrolletjes met zuurkool en kaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Leidse hutspot
30 min- Nagerecht
Bekijk recept