Italiaanse kerstsoep

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Plet de tomaat Was alle groenten en snij ze fijn, behalve spinazie (grof) Scheid de basilicumsteeltjes en -blaadjes doe de bonen, laurier, aardappel en geplette tomaat in een pan water en kook ze gaar (voor verse bonen na 20 min, voor gedroogde na minimum een uur) verwarm ondertussen in een pan wat olie fruit de uien, bacon, wortel, selder, venkel, knoflook en basilicumsteeltjes (fijngehakt. op een laag vuurtje met deksel voeg tomaat, courgette en rode wijn toe laat een kwartiertje zachtjes pruttelen Giet de bonen af, maar bewaar de helft van het kookvocht. Laurier, aardappel en tomaten gooi je weg breng de bonen op smaak met peper, zout en olie Voeg in het kokende mengsel spinazie, bouillon en bonen toe stop de gedroogde pasta in een zak, knijp de lucht eruit en bind de zak dicht sla de stukjes fijn knoop de zak open en kieper de inhoud in het kokende mengsel Laat koken tot de pasta gaar is voeg indien gewenst extra bouillon of kookvocht toe om te verdunnen breng op smaak met peper en zout sprenkel er verse versnipperde basilicum over serveer met parmezan

Italiaanse kerstsoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kerstsoep
20-30 min -
Bekijk recept
Italiaanse kerstsoep
0 min
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept