709 recepten voor linzen
5 el. olijf- of zonnebloemolie2 el. mosterdzaadjes1 tl fenegriekzaadjes3 verse groene pepersontdaan van zaadjesin dunne reepjes gesneden1 handvol kerrieblaadjes2 duimgrote stukken verse gembergeschild en grof geraspt3 uiengeschild en gehakt1 tl. chil... bekijk recept »
50 gram rode nierbonengeweekte 50 gram soldaten of marinebonen,geweekt 50 gram kekererwtengeweekt 50 gram linzen 3 uienfijngesneden 3 el. olie 2 tl zout 1 tl. zwarte peper 1 tl. geelwortel 3 liter schapenvleesbouillon 50 gr bieslook of sjal... bekijk recept »
1 el peperkorrels 1 el jeneverbessen 1 el pimentkorrels 2 kruidnagels 3 tenen knoflookgeplet 1 el donkere stroop 1,25 dl olijfolie extra vierge 2 el worcestersaus 2 el donkerbruine basterdsuiker 1 dl marsala 4 dl rode wijn 1 varkensrollade (ca. 800 g... bekijk recept »
3 zakjes gedroogde gisteetlepel kristalsuiker1 kilo bloem wat extra voor instuiven600-650 ml lauwwarm water,(hangt ervan af hoe droog je meel is)snufje zout naar keuze Bloem in grote kom (kan eventueel ook zo op aanrecht), kuiltje in het midden, gist... bekijk recept »
500 gram fijngesneden mager lams- of rundervlees 3 fijngesneden wortelen 2 dunne preien 100 gram kikkererwten (nacht laten weken) 3 tomaten 1 ui 4 el zonnebloem- of maisolie 1 el tomatenpuree 1/2 th zwarte peper 1/3 bosje verse koriander 1 bosje seld... bekijk recept »
Allerlei soorten groenten blikje tomatenpuree 1 blokje bouillon peper en zout kruiden naar smaak Voor extra smaak: Zwitserse strooikaas Bereidingswijze Snijd de groenten (b.v. een ratatouille-pakket) klein. Vet uw pan/wok in met een kwastje olijfolie... bekijk recept »
4 lamsschenkels (200 gram per stuk) 2 uien 4 teentjes knoflook 3 rode pepers Stukje gemberwortel (3 cm) 2 kemirienoten 3 theelepels gemalen koriander (ketoembar) 2 theelepels gemalen komijn (djinten) 2 theelepels gemalen kurkuma (koenjit) 1/2 theelep... bekijk recept »
Voor 4 a 6 personen: een kip van 2,250 kg2 eetlepels olijfolie1 eetlepel citroensap2 eetlepels verse dragonpeper en zout900 g preien25 g boter7,5 dl kippenbouillon Dep de kip droog met keukenpapier. Meng olijfolie met citroensap, verse dragon en zout... bekijk recept »
1/2 l krachtige vis- en 1/2 l kippenbouillon (zelf maken is veel lekk.........)30 g boter30 g gerookt spek of bacon in blokjes150 g in reepjes gesneden meervalfilet12 soorten groenten i blokjes/ringetjes gesneden. Vank elk 50 gramm: aardappelpreiwint... bekijk recept »
Brokkeldeegbodem: 100 g Maïzena Plus 250 g bloem 150 g koude Solo 1 dl koude melk of koud water 1 afgestreken koffielepel bakpoeder 60 g poedersuiker 1 pakje vanillesuiker Vulling: 150 g Maïzena Plus 0.25 l melk een scheutje 160 g suik... bekijk recept »