1000 recepten met ricotta
250 g speculaas60 g boter ( wat extra)3 eieren1 eidooier150 g fijne suiker200 g ricotta3 onbehandelde citroenen100 ml zure room1 el maïszetmeel175 g witte chocolade90 g poedersuikerwitte chocoladeschilfers1. Verwarm de oven voor op 180° C. Bebote... bekijk recept »
4 koolvisfilets (elk 150 à 200 g)400 bladspinazie (verse)2 takjes peterselie2 takjes dille100 zwarte olijven (kleine, ontpit)4 tomaten2 el citroensap400 g ricotta300 ml room75 g parmezaan (vers geraspt)2 sjalotten1 teen knoflookboternootmuskaatpeperz... bekijk recept »
400 g pantacce (platte pasta met geribbelde randjes)100 g ricotta2 ansjovissen (fijngehakt)3 teentjes knoflook (fijngehakt)70 g parmezaan (geraspt)0.5 onbehandelde citroen (geraspte schil van)0.5 bosje basilicum (gehakt)0.5 bosje basilicum (blaadjes)... bekijk recept »
2 sneetjes toastbrood (oudbakken)500 g asperges (in stukjes)800 ml groentebouillon1 kl sinaasappelschil (geraspt)1 bosje verse bieslook (fijngesnipperd)1 bosje lente-uien1 ei1 el boter2 el olie200 ml room2 el ricottatabascopeperzout1. Schil de asperg... bekijk recept »
400 g risottorijst (type Vialone Nano)4 courgettebloemen1 courgette (in schuine stukken)100 g ricotta2 sjalotten (gesnipperd)8 dl kippenbouillon100 g parmezaan (geraspt)peperbloemmelkgistpoedermaïsolie1. Warm de kippenbouillon op. Kook de stukken cou... bekijk recept »
24 lasagnevellen (groene)400 g kipfilet100 g spekblokjes900 g spinazie (diepvries)1 ui1 teentje knoflook150 g ricotta100 g kaas (geraspt)0.5 l melkboter50 g boter (voor de bechamelsaus)olijfolie50 g bloemnootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor op... bekijk recept »
400 g pappardelle120 g ricotta2 aubergines400 g tomatenblokjes1 el tomatenpuree1 el tomatenpuree0.5 dl olijfolie4 tenen knoflookhandvol verse basilicum1 tl chilivlokkenpeperzout1 tl zout1. Snijd de uiteinden van de aubergines. Snijd de aubergines in ... bekijk recept »
150 g blauwe druiven (zonder pit)200 g slagroom250 g mascarpone1 g gelatine15 g gelatine (voor de taart)2 el wit druivensap2 kl frambozenazijn0.5 el citroensap100 g boterolie (voor de vorm)60 g suiker (voor de druivengelei)150 g suiker250 g ricotta1 ... bekijk recept »
Deeg: ?175 g Bloem ?3 el Kristalsuiker ?Zout 115 g Ongezouten botergekoeld en in blokjes ?1 Eidooier Vulling: ?450 g Ricotta 125 ml Slagroom 2 Eieren + 1 eidooier ?85 g Kristalsuiker ?Fijngeraspte schil van 1 citroen ?Fijngeraspte schil van 1 sinaasa... bekijk recept »
Voor 8 soezen: Voor de soezen : 1 tas water - 1/2 tas boter - 1 tas bloem - een snuifje zout - 4 eieren - 1 theelepel geraspte sinaasappelschil - 8 geconfijte kersen. Voor de vulling : 1 tas ricotta - 2 lepels chocoladeschilfers - 1 lepeltje geraspte... bekijk recept »