1000 recepten met ricotta
600 g scampi's (kleine, gepelde)1 stokbrood4 teentjes knoflook0.5 bosje bladpeterselie1 limoen (rasp)200 g ricotta100 g geraspte parmezaanolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij het stokbrood door in de lengte en snij elke helft ... bekijk recept »
3 eieren250 g zelfrijzende bloem500 ml halfvolle melk1 el gesmolten boter250 g gekookte ham (blokjes)400 g spinazie1 sjalot (gesnipperd)100 g ricotta125 g geraspt kaas300 ml halfvolle melk2 el boter ( wat extra)2 el bloemnootmuskaatpeperzout1. Klop d... bekijk recept »
300 g ricotta300 g geraspte mozzarella2 eieren2 el bloem10 el paneermeel1 broccoli1 aardappel1 sjalot2 el groentebouillon2 el olijfolieboterpeperzout1. Klop de ricotta op, meng met de mozzarella en 5 eetlepels paneermeel en klop verder op. Kruid met ... bekijk recept »
150 g rucola (voor de flensjes)1 el gehakt peterselie (voor de flensjes)3 eieren (voor de flensjes)500 ml melk (voor de flensjes)400 g ricotta (voor de flensjes)100 g geraspte parmezaan (voor de flensjes)165 g bloem (voor de flensjes)nootmuskaat (voo... bekijk recept »
450 g butternutpompoen (vruchtvlees)1 preiwit1 sjalot1 bosje lente-uienhandvol basilicum6 blaadjes saliecitroensap125 g ricotta50 g geraspte parmezaan3 eieren300 g bloem (fijn, type 00)50 g walnoten (gehakt)50 g boterolijfoliepeperzout1. 2. Do... bekijk recept »
600 g butternutpompoen1 ui500 g rundergehakt (mager)1 teentje knoflook350 g ricotta60 g geraspt kaas (light)250 g lasagnevellen800 g tomatenblokjes (blik)2 el tomatenpuree (blik)1 kl gedroogde oreganoolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180&d... bekijk recept »
500 g mascarpone250 g ricotta3 eieren70 g maïszetmeel70 g suiker1 zakje vanillesuiker200 g witte chocolade4 el melk300 g Petit beurre van LU150 g boter150 g bosbessen1. Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed de bodem en rand van een springvorm me... bekijk recept »
500 g tagliatelle3 kreeften (gekookt, elk van 500 g elk, schoongemaakt)2 courgettes (klein)1 sjalot1 teentje knoflook50 g zeekraalshisoblad (rood)300 g ricotta200 ml roomolijfoliepeperzout1. Spoel de courgetten en snij ze met een mandoline in dunne s... bekijk recept »
6 eieren3 preiwitten1 ui1 teentje knoflook250 g ricotta80 g parmezaan (gemalen)150 g zelfrijzende bloem2 el pesto (kant-en-klaar)olijfoliepepergrof zeezout1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Pel en snipper de ui en knoflook. Snij het wit van de ... bekijk recept »
400 g macaroni500 g broccoli1 ui1 teentje knoflook50 ml witte wijn (droge)peperzoutnootmuskaat100 g geraspte pecorino200 g ricotta50 ml melk50 g geraspte parmezaan500 g gehakt1. Kook de macaroni gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de ve... bekijk recept »