1000 recepten met ricotta
1/2 kg rundergehakt 1 ui, olijfolie witte wijn 1 kg gepelde tomaten in blik peper & zout 1 kg integrale bloem lauw water sterke ricotta uit PugliaBereid de tomatensaus: versnipper de ui en laat lichtjes zweten in olijfolie. Voeg het rundergehakt ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 8 droge zongedroogde tomaten 1 kg rijpe gele en rode kerstomaten 4 eetlepels gezouten kappertjes, 4 eetlepels verse basilicumblaadjes schoongespoeld Extra vergine olijfolie 2 eetlepels olijfolie 5 teentjes knoflook, in dunne plakjes ... bekijk recept »
Voor 2 personen: 300 gr. Iglo bladspinazie 2 enkele kipfilets 4 plakken parmaham 5 eetlepels olijfolie classico 150 gr. tagliatelle 3 eetlepels ricotta zout en peper plastic folie, cocktailprikkersLaat 1 blok van de spinazie ontdooien en goed uitlekk... bekijk recept »
Voor 16 personen: 1 limoen 250 gr. ricotta kaas zout en versgemalen peper 200 gr. gerookte zalmfilet 2 takjes verse basilicum1. Limoen schoonboenen en boven kom groene schil eraf raspen. 2. Limoen uitpersen. 3. Ricotta, zout en peper naar smaak door ... bekijk recept »
voor 6 personen: 1/2 kg lasagne 600 gr zalm +visbouillonblokje + citroen + 2 dl magere room + dille + 2 lp mosterd + peper + zout. 600 gr kabeljauw + een visbouillonblokje Vissaus : 1 lp boter, 2 lp bloem, ½ l bouillon en 1 dl room,peper en zout 5 to... bekijk recept »
4 courgettes 350 g ricotta 200 g aardappelpuree 5 eetlepels Parmezaanse kaas, versgeraspt 8-12 verse salieblaadjes 8-12 dunne plakjes fontina van ca. 4 x 4 cm (of neem er oude kaas voor) beetje boter zout en versgeraspte zwarte peperSnijd de courgett... bekijk recept »
Voor 8 stuks: 1 kg spinazie 0,6 dl olijfolie 1 ui, gesnipperd 10 lente-uitjes, in ringetjes 20g gehakte verse peterselie 1el gehakte verse dille flinke mespunt nootmuskaat 40g geraspte parmezaanse kaas 150 g verkruimelde feta 90g ricotta 4 eieren, lo... bekijk recept »
8 lange vingers150 ml koffie2 eetlepels masala wijn (of amaretto of rum)1 theelepel bruine suiker200 gr ricotta200 gr hangop (of Griekse yoghurt)25 gr suiker 50 gr donkere chocolade (70%) 1 sinaasappel1. Leg de lange vingers op een diep bord of een s... bekijk recept »
500 g spaghetti2 aubergines1 chilipeper2 teentjes knoflook1 bosje verse basilicum200 g ricotta1 el gedroogde oregano800 g tomaten (gezeefd, uit brik)1 kl wittewijnazijnolijfoliepeperzout1. Snij de aubergines in plakken van ± 0,5 cm. Bestrooi z... bekijk recept »
2 rollen bladerdeeg (uit de koeltoog)150 g bosbessen (vers of uit diepvries)100 g ricotta2 el fijne suikeramandelschilfers1 ei (losgeklopt)poedersuiker1. Verwarm de oven voor op 200°C. Gebruik je bladerdeeg uit de diepvries, laat het dan eerst on... bekijk recept »