1000 recepten met ricotta
1 pak cannelloni 1 zak Bertolli Pastasaus Met Room extra vergine olijfolie 1 courgette 2 paprika’s 6 blaadjes basilicum 100 g ricotta 50 g geraspte kaas 1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de courgette en de paprika in blokjes. 2. Verwarm e... bekijk recept »
courgettes 1 aubergine 1 teentje look 6 el olijfolie peper en zout 250 gr ricotta 50 gr parmezaanse kaas 500 gr penne 1 polpa kruidentuiltje elvea 500gr1. Snijd de courgette en de aubergine in kleine stukjes en pel en2. snipper de look.3. St... bekijk recept »
400 gram groene asperges 2 dl groentebouillon 200 gram ricotta peper en zout pastaschelpen 20 gram boter 20 gram bloem gemalen parmezaan1. kook 400 gram groene asperges beetgaar in 2DL groentebouillon. Snij de punten eraf. Pureer de stengels met ... bekijk recept »
400 GR LINGUINE 600 GRAM VERSE SPINAZIE 250 GRAM RICOTTA 170 GRAM PANCETTA 1 à 2 teentjes knoflook olijfolie 1. bak de versneden pancetta in een pan op laag vuur, zonder toevoeging van vetstof. Kook de linguine beetgaar in gezouten water2. sto... bekijk recept »
70 gram boter 50 gram bloem 800 ml melk 1 laurierblaadje 800 g spinazie (zonder steeltjes) 200 g ricotta nootmuskaat 300 g verse lasagne 100 g parmezaan1. Verwarm de oven voor op 190°C.2. Smelt 50 gram boter en klop de bloem erdoor. Verhit het m... bekijk recept »
250 gr verschillende kleuren kerstomaatjes 6 grote blaadjes basilicum in reepjes 1 sjalotje heel fijn gesnipperd 1 el balsamicodressing(azijn) 50 gr pijnboompitjes geroosterd 50 gr (zelf gemaakte) ricotta.1. Was de tomaatjes en halveer ze of deel ... bekijk recept »
250 gram Ricotta 250 gram Mascarpone 150 gram Parmezan 4 eieren 1 courgette 1 prei paprika (geel en/of rood en/of groen) 1 sjalot 1 teentje look 200 gram diepvries gehakte spinazie spekjes of hesp 1. - Eieren schuimig kloppen, mascarpone en ri... bekijk recept »
1 HELE BLADERDEEGBODEM 100 GR RICOTTA 1 MAAL EIGEEL 6 VOLLE PEREN 20 GR SUIKER 1 LEPEL CITROENSAP 50 GR ZACHTE BOTER ( CRUMBE) 50 GR BRUINE SUIKER ( CRUMBE) 50 GR BLOEM (CRUMBE) 1. MENG VOOR DE CRUMBE ALLES SAMEN TOT GLADDE MASSA EN LAAT 15 MIN RUS... bekijk recept »
0,5 liter fruitthee 80 gram rozijnen 180 gram zachte boter 180 gram kristalsuiker 250 gram ricotta 3 eieren 1 theelepel vanille-extract 175 gram zelfrijzende bloem 1. Laat de rozijnen een twintigtal minuten wellen in de thee. Klop intussen de bote... bekijk recept »
500 g varkens/rundsgehakt 100 g ricotta 1 el gedroogde oregano - 50 g pijnboompitten 3 el olijfolie extra vierge 1 el tomatenpuree 2 el gehakte peterselie peper en zout 1 fles tomatensaus met basilicum 1 ui, gesnipperd 1 el fijne suiker1. ... bekijk recept »