Recepten met ricotta

1000 recepten met ricotta

Ricotta

Ricotta

Cannoli met frambozen

3 el zachte boter130 g suiker40 ml witte wijn2 eieren250 g bloemplantaardige olie300 g frambozen500 g ricotta1 el oranjebloesemwater2 el vanillesuiker200 ml roompoedersuiker1. Roer de boter romig met 50g suiker. Voeg de wijn, 1 ei en de bloem toe en ... bekijk recept »

Ricottakroketjes

250 g ricotta4 el paneermeel0.5 kl citroenschil (geraspt)2 eidooiers2 eieren4 el suiker4 el bloemfrituuroliepoedersuiker1. Voorbereiding: Vermeng de ricotta met het paneermeel, de geraspte citroenschil, 2 eidooiers en de suiker. Roer glad. 2. Vorm me... bekijk recept »

Vrolijke fruitpannenkoeken

3 eieren250 g ricotta (of roomkaas)50 g poedersuiker1 pakje vanillesuiker0.25 kl kaneel120 g bloem0.5 kl bakpoeder1 snuifje zoutboter (om te bakken)aardbeien (om te versieren)bananen (om te versieren)rozijnen (om te versieren)slagroom (om te versiere... bekijk recept »

Pittige wortelsoep

2 kg wortelen1 preiwit2 uien25 g pompoenpitten50 g ricottaboter2 l kippenbouillon2 teentjes knoflooktakje verse salieras-el-hanoutpeperzout1. Voorbereiding: Maak de groenten schoon. Snij de wortelen in plakjes. Snij de prei in ringen. Snipper de ui e... bekijk recept »

Gevulde artisjok

2 grote artisjokken of 4 kleine citroensap100 g ricotta150 g gorgonzola1 El fijngehakte bieslook1 El fijngehakt basilicum1 El citroenzeste olijfolie gemengde sla zout, peper 1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de buitenste bladeren van de art... bekijk recept »

Komkommervelouté met grijze garnalen

1 teen knoflook, fijngehakt olijfolie100 g rucola1 komkommer, ontpit en in blokjes1 blokje groentebouillon100 g ricotta1 handvol munt100 g grijze garnalen, gepeld1 handvol pijnboompitten, geroosterd bieslook, gesnipperd peper, zout1. Fruit de look in... bekijk recept »

Frittata spinazie-bacon

8 eieren250 ml melk250 ml verse room8 sneetjes bacon, fijngesneden250 g diepvries bladspinazie boter300 g ricotta peper, zout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren op met de melk en de room. Kruid met peper en zout. Bak de bacon goudbruin i... bekijk recept »

Schiacciatine met rozemarijn en tapenade met gedroogde tomaten

100 g bloem “T45”100 g (fijn) tarwegriesmeel150 ml water10 El gesnipperde rozemarijn grof zeezout Voor de tapenade:150 g ricotta100 g gedroogde tomaten1 theelepel zwarte peper van de molen1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bloem, het tarwegrie... bekijk recept »

Drijvende nectarines

6 nectarines 600 ml zachte wijn, type muskaat 80 g poedersuiker 2 vanillestokjes, doormidden gesneden, de zaadjes eruit gehaald 2 speculaasjes enkele muntblaadjes Voor de mascarpone:150 g mascarpone 80 g ricotta 1 El bloemsuiker 1 theelepel vanille... bekijk recept »

Kaasravioli met gepofte knoflook

1 basisrecept verse eierpasta1 bol knoflook, ongepeld2 eetlepel olijfolie200 gram ricotta, uitgelekt100 gram versgeraspte Parmezaanse kaas200 gram (buffel)mozzarella, in kleine blokjesnootmuskaatbloem om te bestuiven1 basisrecept verse eierpasta1 bol... bekijk recept »

Pagina 74 van 100