1000 recepten met ricotta
Deze schotel is volledig op voorhand te maken en kan dan opgewarmd worden Voor 4 à 6 personen; 1 potje gedroogde tomaten in olijfolie 2 tomaten 1 pakje mozarella ( langwerpig speciaal voor warme bereidingen) 800 gr.vis :witte en zalm 1 courgette 1 pa... bekijk recept »
[color=blue:03c497aa65]** voor de pasta[/color:03c497aa65]270 gr bloem3 eierensnuifje zout[color=blue:03c497aa65]**voor de vulling[/color:03c497aa65]300 gr spinazie250 ricottanootmuskaatpeperBereiding: - Kneed de bloem met de eieren en het zout tot e... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 varkenssneden (normale dikte) 185 g pesto di ricotta (Bertolli) 8 a 12 sneden Gandaham 500 g mediterrane groentemix (diepvries) 1 eetl. fijngesneden sjalotten 500 ml passata balsamiekazijn 4 eetl. Solo Culinesse 3/4 eetl Provençaal... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 portobello champignons 1 teentje look, fijngesnipperd 4 gedroogde tomaatjes, fijngesneden 175 gr ricotta 3 el grof gehakte bladpeterselie 1 el paneermeel 2 el parmezaan olijfolie peper en zoutverwarm de oven voor op 200° ... bekijk recept »
185 g boter (op kamertemperatuur)30 g cacaopoeder285 g suiker4 eieren140 g bloemsnuifje zout300 g ricotta1. Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de boter met het gezeefde cacaopoeder, 225 g suiker en 2 eieren. Zeef de bloem en het zout boven de ko... bekijk recept »
125 g aardbeien300 g rabarber ((ongeveer 3 stengels), gespoeld)2 el citroensap (of sinaasappelsap)50 g suiker1 tl gember250 g ricotta1 stokbroodpistachenoten (gehakt)1. Verwarm eerst de oven voor op 200 °C. 2. Snij de rabarber in staafjes va... bekijk recept »
8 stukken cannelloni (pijpjes)300 g spinazie (gehakte)1 ui200 g ricotta50 g mozzarella (geraspt)150 g vloeibare tomatenpuree1 teentje knoflookpeperzout1. Kook de cannellonipijpjes 3 minuten in gezouten water en spoel ze meteen met koud water. Ve... bekijk recept »
250 g yoghurt250 g ricotta50 g amandelkoekjes2 eidooiers4 el vloeibare honing2 el sinaasappelsap50 g walnoten (grof,gehakt)200 g blauwe druiven (en/of witte)1. Klop de yoghurt op met de ricotta. 2. Klop de eidooiers los met de honing en het sinaasapp... bekijk recept »
400 g lasagnevellen (kant-en-klaar)400 g bladspinazie1 bosje basilicum1 teentje knoflook250 g ricotta200 g geraspte mozzarella800 ml passata1 el gedroogde oreganoboterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Doe de gezeefde tomaten in ... bekijk recept »
300 ml halfvolle melk200 ml light room (mager van 5%)150 g ricotta1 vanillestokje8 g gelatine12 g zoetstof (stevia)2 passievruchten1. Week de gelatine in koud water. Breng de melk en de room aan de kook en zet het vuur zachter. 2. Halveer het vanille... bekijk recept »