1000 recepten met ricotta
1 pizzadeeg250 g ricotta4 peren4 peren (in dunne plakjes)300 g blauwe kaas (verkruimeld)50 g walnoten (grof gehakt)1. Verwarm de oven op 250°C. 2. Bereid het pizzadeeg volgens het basisrecept en verdeel het in 8 porties 3. Rol het deeg ... bekijk recept »
400 g spaghetti650 g tijgergarnalen (rauw)8 teentjes knoflook0.5 bosje bladpeterselie1 limoen (geraspte schil en sap van)300 g ricotta (verse)250 g mascarpone50 g parmezaan (geraspt)30 g parmezaan (schilfers)100 ml olijfoliepeperzout1. Doe de olijfol... bekijk recept »
0.5 vel zanddeeg8 cocktailgarnalen4 kl zalmeitjes1 teentje knoflook1 el bieslook (snippers)150 g ricotta50 ml melkolijfoliecayennepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg wat dunner en steek er rondjes uit. Leg ze in ingevette minivorm... bekijk recept »
4 pizzabodems (bakklare)200 g artisjokharten (in olie, blik of bokaal)1 groene paprika1 rode ui2 el zwarte olijven (zonder pit)200 g ricotta50 l tomatensaus (tomato fritto)extra vierge olijfolieuit de molen peper1. Verwarm de oven voor op 225 °C.... bekijk recept »
4 el boter1 chilipeper (fijngehakt)12 blaadjes salie2 pakjes verse ravioli (gevuld met ricotta)peperzoutparmezaan (versgeraspt)1. Smelt 1 el boter in een pannetje en voeg er 1 fijngehakt chilipepertje en 12 blaadjes salie aan toe. Laat de aroma&... bekijk recept »
6 aardappelen (groot)250 g ricotta1 chilipeper1 el peterselie (gehakt)2 el pijnboompitten2 el gedroogde tomaten1 teen knoflook (gesnipperd)chilipoederpeperzout1. Kook de aardappelen 20 minuten in de schil. Je kunt dit op voorhand doen. 2. Maak de ric... bekijk recept »
250 g pastaschelpen500 g gegrild groenten (uit een potje zoals aubergine, artisjokken, paprika ...)100 g rucola4 el ricottaolijfoliepeperzout1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken en afkoelen. 2. Laa... bekijk recept »
400 g conchiglie (schelpjespasta)400 g verse zalm (rauw)0.5 onbehandelde citroen (geraspte schil van)4 el ricotta1 potje zalmeitjes0.25 broccolidille (verse)olijfoliepeperzout1. Snij de broccoli in kleine roosjes. Blancheer ze kort in lichtgezouten w... bekijk recept »
1 vel kruimeldeeg (kant-en-klaar)3 courgettes (groene)3 courgettes (gele)200 g ricotta250 ml room4 eierennootmuskaatboterbloemuit de molen peperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter een bakvorm en bestuif met bloem. Schik er het deeg in e... bekijk recept »
500 g pappardelle400 g rundergehakt400 g kerstomaten2 uien (gehakt)2 tenen knoflook (gesnipperd)1 kl tomatenpuree150 ml vleesbouillon1 kl tijmbasilicum (gesnipperd)ricotta (verkruimeld)peperzout1. Bak het rundergehakt rul in een pan met olie. Voeg de... bekijk recept »