1000 recepten met ricotta
12 lasagnevellen (verse)200 g ricotta2 eieren800 g spinazie (of 400 g diepvriesspinazie)50 g parmezaan (gemalen)2 dl tomatencoulis1 dl lichte roomolijfolieProvençaalse kruidennootmuskaatpeperzout1. Spoel de verse spinazie en laat hem slinken of laat ... bekijk recept »
500 g cannelloni500 g ricotta2 courgetteskerstomaten1 fles tomatencoulis1 bol mozzarellaolijfolie2 tenen knoflook (voor de tomatensaus)2 tenen knoflook1 handvol peterselie1 handvol basilicum1 sjalot0.5 bosje bieslookpeperzout1. Snipper de bieslook. H... bekijk recept »
100 g gezouten spek8 tomaten50 g rucola500 g ricotta150 g parmezaan2 el basilicum ( 8 blaadjes)1 el oreganopeperzeezout1. Snipper het spek fijn. Hak het basilicum en de oregano. Rasp de parmezaan. Snij de kapjes van de tomaten en hol ze uit. Hak de r... bekijk recept »
12 cannelloni1 kg jonge spinazie750 g tomaat375 g ricotta2 tl nootmuskaat1. Was de spinazie en verwijder de steeltjes. 2. Ontvel de tomaten en duw ze door een zeef. 3. Verwarm de oven voor op 180°C. 4. Blancheer de spinazie 1 minuut. Giet de spin... bekijk recept »
2 bakjes frambozen120 g suiker ( 150 voor de vulling)poedersuiker300 g pastabloem1 ei ( 3 voor de vulling)1 eidooier250 g ricotta150 g boter1. Verwarm de oven voor op 200° C. Mix bloem, suiker, boter, ei en eidooier in de keukenmachine ... bekijk recept »
250 g bloemige aardappelen 1 eierdooier peper zout nootmuskaat 250 g vaste ricotta of 150 g zachte ricotta PH lookkruiden - Beslag - 80 g bloem 80 g bier 2 eierdooier 2 eiwitten opgeklopt 1. ° kook de aardappelen en giet ze af2. ° kruid met pep... bekijk recept »
250 gram aardappelen 180 gram ricotta 10 blaadjes salie 1 ei 6 eetlepels broodkruimels (witbrood) peper en zout naar smaak zonnebloemolie voor te frituren1. kook de aardappels tot ze gaar zijn en pureer ze.2. voeg aan de warme puree peper en zout,... bekijk recept »
350 gr macaroni grande of andere pasta 1 el olijfolie 150 gr gerooktespek reepje of blokjes 1 flinke witte ui gesnipperd 2 teen knoflook gesnipperd allee het geel geraspte schil van 1 bio citroen 500 gr verse spinazie 250 gr ricotta 50 gr parmez... bekijk recept »
•400 g erwten (diepvries) •200 g rucola •250 g ricotta 125 gr mozzarella 50 gr parmezaan •30 g boter •2.5 dl halfvolle melk •500 g tortellini met rauwe ham (versmarkt) •20 g bloem •1 eetl. olijfolie •zwarte peper (molen) zout1. Voorbereiding... bekijk recept »
250 g ricotta zout nootmuskaat 40 g bloem 25 g Solo 25 g Solo Vloeibaar blaadjes verse salie 700 g gewassen verse spinazie versgemalen zwarte peper 2 eieren 100 g verse Parmezaanse kaas1. Kook de spinazie gedurende een paar minuten. Druk zorg... bekijk recept »