1000 recepten met ricotta
1 rol kruimeldeeg (kant-en-klaar)250 g ricotta250 g mascarpone1 onbehandelde citroen3 eieren100 g suiker1 el maïszetmeel2 bakjes frambozen1. Verwarm de oven voor op 180°C. Ontrol het kruimeldeeg en bekleed er een met bakpapier beklede taartvorm m... bekijk recept »
4 vierkantjes bladerdeeg (diepvries)12 groene olijven (ontpit)100 g salami (in reepjes)50 g chorizo (in reepjes)1 courgette (in blokjes)4 tomaten (in blokjes)3 eieren150 g ricottaolijfoliepeperzoutboter (voor de vormpjes)bloem (voor de vormpjes)1. Ve... bekijk recept »
1 aubergine (groot, in grove stukken)2 eieren1 ei (voor de vulling)parmezaan (in schilfers)100 g ricottabalsamicoazijnolijfolie1 takje rozemarijn (de blaadjes, heel fijn gesnipperd)kruidenboeket (zoals dragon, dille, kervel, bieslook, rucola )200 g p... bekijk recept »
2 courgettes (grof geraspt)1 ui (gesnipperd)2 eieren40 g parmezaan (geraspt)250 g ricottaolijfolie2 takjes verse basilicum (heel fijn gehakt)1 teentje knoflook (geperst)0.5 kl Provençaalse kruidenpeperzout1. Pel en snipper de ui. 2. Spoel de courgett... bekijk recept »
250 g cannelloni200 g ricotta80 g parmezaan (geraspt)500 g bladspinazie (diepvries)200 g tomaten1 ui (klein)1 ei250 ml melk1 el bloemboterolijfolie1 teentje knoflooknootmuskaatuit de molen peperzout1. Laat de spinazie ontdooien en uitlekken. 2. Dompe... bekijk recept »
12 pijpjes cannelloni100 g spekblokjes250 g bladspinazie (jong)1 courgette1 sjalot1 teentje knoflook250 g ricotta50 g geraspte parmezaanboterolijfoliepeper1 el boter (bechamel)250 ml melk1 el bloemzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de spek... bekijk recept »
12 lasagnevellen (verse, of 250 g cannelloni)800 g bladspinazie500 ml tomatenpassata250 g kerstomaten1 ui400 g ricotta100 g geraspte parmezaan100 g geraspte mozzarella (of in plakjes)2 eieren3 teentjes knoflook3 el gehakt basilicumboterolijfolienootm... bekijk recept »
250 g bresaola (in plakjes)250 g ricotta100 g zongedroogde tomaten100 g artisjokken (gemarineerd)100 g rucola (gespoeld)0.5 bosje basilicum8 kerstomaten (mini en gehalveerd)1 el witte balsamicoazijn2 el olijfoliepeperzout1. Snij de helft van de zonge... bekijk recept »
500 g orecchiette800 g kerstomaten (verschillende kleurtjes)1 ui2 tenen knoflookolijfolie1 glas droge, witte wijn200 g ricotta0.5 bosje gehakt basilicumpeperzout1. Kook de pasta beetgaar zoals aangegeven op de verpakking. 2. Halveer de kerstomaatjes.... bekijk recept »
4 rode poonfilets (met vel)400 g linguine (of andere pasta)1 sjalot (gesnipperd)1 citroen (sap van)2 el gekonfijte citroen4 el tomaten (gekonfijte)2 el gehakt peterselie3 el gehakt basilicum4 el amandelen (gehakte)300 g ricotta100 g geraspte parmezaa... bekijk recept »