1000 recepten met ricotta
500gr champignons paneermeel 150gr spinazie muskaat peper en zout 100gr ricotta Voorbereiding Verwarm de oven op 180?. Laat de spinazie koken in wat gezouten waterlaat ze uitlekken en druk ze goed aan om alle vocht te verwijderen. Meng de spinaz... bekijk recept »
? 3 blaadjes witte gelatine ? 1 vanillestokje ? 2 dl slagroom ? 175 g suiker ? 1 bakje ricotta (kaas 250 g ? 1 stengel sereh (citroengras) ? 250 g pitloze druiven Bakjes in heet water dompelen (eventueel panna cotta aan randen met mesje lossnij... bekijk recept »
Voor het beslag: 4 eieren,dooier en wit gescheiden. 2 el. melkpeper en zout 4 el. bloem. Voor de vulling: 100gr rucola250gr. ricotta2 el. mayonaise75 gr. geraspte parmezaanse kaas Meng voor de vulling de fijngehakte rucola met ricotta, mayonaise en ... bekijk recept »
400 g spelt1 aubergine1 courgette1 gele paprika1 rode paprika100 g kerstomaten1 sjalot1 teentje knoflook2 el bladpeterselie (gehakte)2 el gehakt basilicum2 el gehakte oregano300 g ricotta100 ml droge, witte wijnolijfoliepeperzout1. Pel en snipper de ... bekijk recept »
600 g spinazie (vers)1 bladerdeegbodem (kant-en-klare met bakpapier)250 g ricotta25 g pijnboompitten3 el room3 eidooiers1 kl zachte mosterd1 bosje bladpeterselienootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C 2. Bekleed een bakvorm met het ... bekijk recept »
2 blikjes tonijn (Rio Mare tonijn in olijfolie (160g))150 g ricotta (verse)2 el geraspte parmezaan1 bosje peterselie1 eipaneermeel (of broodkruim)olijfolie2 paprika's (zoete, geel en rood)zwarte olijven1 teen knoflookzoutpeper1. Bak de hele paprika&r... bekijk recept »
100 g ricotta30 g mascarpone0.5 teen knoflook0.5 kl citroenschil (geraspte)peperzout12 plakjes gedroogde hamrucola1. Meng de ricotta met de mascarpone, de knoflook, de geraspte citroenschil, peper en zout. Roer glad. 2. Schep in het midden van de pla... bekijk recept »
250 g cannelloni3 teentjes knoflook2 el munt (gehakt)250 g ricotta250 g zachte geitenkaas200 g geraspte parmezaan100 g geraspte mozzarella2 el amandelpoeder1 ui (gesnipperd)2 el gehakt basilicum800 g tomatenblokjes (in blik)olijfoliepeperzout1. Fruit... bekijk recept »
250 g verse lasagne300 g bladspinazie1 sjalot1 teen knoflook1 ei200 g ricotta40 g geraspte parmezaannootmuskaatolijfoliepeperzout600 g rijpe tomaten (gepeld en ontpit)1 ui100 ml kippenbouillon1 kl gedroogde oreganosnuifje suikerolijfoliepeperzout1 el... bekijk recept »
40 g tomaten (zie recept gedroogde ingelegde tomaten)500 g ricotta500 g ricotta100 g parmezaan150 g bloem ( wat extra)1 venkel200 g kerstomaten40 g rucola2 el witte balsamicoazijn1 el dragon (gehakte)40 g boter7 el olijfoliepeperzout1. Laat de gedroo... bekijk recept »