1000 recepten met ricotta
400 g penne2 courgettes1 sjalot3 teentjes knoflook400 g ricottabosje basilicumlimoenschil (geraspt)50 g geraspte parmezaan50 g geroosterd pijnboompitten3 el olijfoliepeperzout1. Kook de penne beetgaar. Spoel de courgettes en snij ze in halve plakken.... bekijk recept »
500 g pappardelle100 g rucola2 takjes basilicum500 g kerstomaten40 g gedroogde tomaten (in olie)1 ui2 teentjes knoflook3 el olijfolie1 kl verse rozemarijncitroensap150 g in stukjes ricottapeperzout1. Maak de rucola schoon, hak hem eventueel grof... bekijk recept »
1 vel kruimeldeeg (kant-en-klaar)150 g snijbiet4 eieren150 g ricotta300 ml room50 g pijnboompittenpeperzoutboter (voor de vorm)1. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de taartvorm van 22 cm diameter en schik er het deeg in. Prik met een vork en... bekijk recept »
1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)4 preiwitten (8 als het dunne prei is)500 g kabeljauwhaas250 g ricotta6 eierenpreischeutjesboterpaprikapoedercayennepeperpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Halveer dikke preiwitten in de lengte. Stoof ze... bekijk recept »
250 g ricotta125 ml melk2 eieren (gesplitst)100 g bloem1 kl gedroogde gistboter (of olie)zout1. Voorbereiding: Splits de eieren. 2. Roer de gist los in de lauwe melk. 3. Klop de ricotta op met de eidooiers. Schenk er het gistpapje bij en bewerk met d... bekijk recept »
500 g fettucine4 handvol jonge spinazie300 g ricotta4 el pijnboompitten2 el olijfolienootmuskaatpeper1. Kook de fettuccine beetgaar. Giet af, maar bewaar 4 el van het kookvocht. 2. Meng de pasta met de olijfolie, ricotta en het kookvocht. Schep er de... bekijk recept »
200 g zalmfilet (in stukken)1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)125 g ricotta3 eieren2 dl melk100 g diepvries erwt (ontdooid)peperzout6 blaadjes munt (om te garneren)1. Verwarm de oven voor op 180° C. Rol het bladerdeeg uit, leg het in een bakvorm en... bekijk recept »
400 g farfalle150 g ricotta100 g rucola1 bosje dille250 g gerookte zalm50 g parmezaan2 el olijfoliepeperzout1. Kook de farfalle beetgaar. Giet af en laat uitlekken. 2. Spoel en droog de rucola. Snij de grote blaadjes wat kleiner. Meng de pasta met ee... bekijk recept »
4 kippenbouten1 kg nieuwe aardappelen (kleine)4 teentjes knoflook6 el olijfolie150 g ricotta400 g prinsessenbonen3 lente-uien2 el boterzoutuit de molen peper1. Boen de aardappelen schoon. Kook ze met de schil in ongeveer 15 minuten beetgaar in gezout... bekijk recept »
1 bladerdeeg (bakklaar)2 tomaten250 g ricotta2 el pecorino (gemalen)2 el melk2 eieren2 kl vloeiende bloem1 bosje bladpeterselie4 blaadjes verse saliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200° C. Splits de eieren. Klop de dooiers los met de melk en ... bekijk recept »