1000 recepten met ricotta
½ stokbrood in 8 stukken van gelijke grootte100 g zwarte druiven olijfolie blaadjes van 8 takjes tijm120 g ricotta1 snuifje zout1. Meng 100 g zwarte druiven met ½ el olijfolie, de blaadjes van 8 takjes tijm en een snuifje zout. Smeer 120 g ricotta op... bekijk recept »
Voor het deeg:150 g fijn griesmeel (voor pasta)150 g bloem3 eieren3 El olie1 snuifje zout Voor de vulling:400 g verse spinazie250 g ricotta2 eierdooiers100 g geraspte parmezaan voor de versiering1 snuifje nootmuskaat zout, zwarte peper Voor de saus... bekijk recept »
150 g bloemige aardappelen150 g ricotta40 g geraspte parmezaan voor de afwerking1 ei100 g bloem1 bosje dille2 handvol kervel2 El olijfolie400 ml kalfsfond peper, zout1. Kook de aardappelen. Laat uitlekken en pureer. Laat lauw worden. Giet de puree, ... bekijk recept »
2 grote aubergines, in 12-16 lange dunne plakken100 milliliter zonnebloem- of arachideolie4 eetlepel rode pesto, koelvers1 bakje ricotta (250 g)2 sneetje witbrood, zonder korsten50 gram versgeraspte Parmezaanse kaas1 bosje basilicum, alleen de blaadj... bekijk recept »
1x basisrecept verse eierpasta25 gram boter30 gram bloem250 milliliter hete melkversgemalen nootmuskaat1 aubergine, in dunne plakken1 courgette, in dunne plakken2 rode uien, in dunne plakken25 milliliter olijfolie1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruid... bekijk recept »
4 (bol)courgettes4 eetlepel olijfolie4 sjalotjes, gesnipperd2 teentje knoflook, gehakt2 eieren, losgeklopt250 gram ricotta50 gram geraspte parmezaanse kaas6 gedroogde tomaten op olie, in stukjes25 gram boterverse salieblaadjeslage ovenschaal1. Verwar... bekijk recept »
2 eetl. olijfolie2 teentjes knoflook, geperst2 sjalotjes of 1 kleine ui, gesnipperd450 g diepvries doperwten100 ml kippenbouillon2 eetl. gehakte verse muntzoutversgemalen peper75 g veldsla8 plakken (been)ham100 g ricotta1. Verhit de olijfolie en frui... bekijk recept »
Voor het deeg:200 gram bloem100 gram suiker100 gram boter1 eivoor de vulling:200 gram ricotta2 eetlepels witte basterdsuiker500 gram witte druiven, zonder pit, gehalveerd100 gram walnoten, grof gehakt2 eetlepels suikervershoudfoliedeegroller6 taartvo... bekijk recept »
1 kilogram spinazie, gewassen150 gram ricotta100 gram versgeraspte Parmezaanse kaas125 gram beenham, in kleine blokjes1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden1 eetlepel bloem10 plakjes hartigetaartdeeg, ontdooid2 eetlepels paneermeel1 ei, losgeklopt20... bekijk recept »
8 cantuccini of bitterkoekjes, verkruimeld30 gram gesmolten boter250 gram ricotta1 zakje vanillesuiker125 milliliter Griekse yoghurt1 eetlepel honing2 blaadjes gelatine150 gram frambozen1 eetlepel suiker25 gram gepelde pistachenoten1. Meng de koekkru... bekijk recept »