1000 recepten met ricotta
250 g ricotta 2 eieren 2 dikke eetlepels bloem 2 eetlepels fijngehakte basilicum 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie peper en zout frituurolie1. Doe de ricotta bij de bloem en prak met een vork. Voeg de eieren toe, de fijngehakte kruiden, peper e... bekijk recept »
4 courgettes1 rode ui1 teen knoflook500 g ricotta1 ei3 el geraspte parmezaan3 el pijnboompitten0.25 bosje basilicum (gesnipperd)olijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de courgettes, snij er het hoedje af en haal er het vruchtvl... bekijk recept »
4 kippenbouten1 kg krielaardappelen400 g prinsessenbonen3 lente-uien4 teentjes knoflook150 g ricotta5 el olijfolie4 el boterpeperzout1. Kook de boontjes 10 minuten in gezouten water. Laat uitlekken. Snipper de lente-ui en stoof hem in de boter. Kruid... bekijk recept »
5 eidooiers op kamertemperatuur100 g suiker5 el rum of brandy500 g ricotta Bereidingswijze Klop de eidooiers me de suiker luchtig en romigvoeg de rum en de ricotta toe en meng alles zorgvuldigvries de ricotta in gedurende ongeveer 3 uur. Klop de eido... bekijk recept »
100 gram boekweitmeel1 El maïszetmeel1 ei1 eidooier1 El olijfolie postelein een snuifje zout Voor de vulling:200 gram bloemkool, in roosjes2 El olijfolie75 gram ricotta30 gram parmezaan, geraspt100 gram pancetta, in reepjes nootmuskaat0.5 bosje salie... bekijk recept »
250 g kerstomaatjes (tros) olijfolie2 preiwitten, in stukjes4 lenteuitjes, in ringetjes4 kipfilets, in reepjes1 groot handvol rucola parmezaan zout, peper Voor de pannenkoeken:120 g zelfrijzende bloem250 ml volle melk1 ei30 g pijnboompitten150 g rico... bekijk recept »
8 blaadjes radicchio 1 El olijfolie160 g enoki en shimeji 20 g boter125 g ricotta4 El melk 4 sneden zuurdesembrood zeezout, zwarte peper Voor de uienconfituur:1 El olijfolie 1 grote ui, gesnipperd 1 El honing1 El balsamicoazijn zeezout, zwarte pepe... bekijk recept »
2 sjalotten, gesnipperd 3 takjes peterselie, gehakt 2 kleine takjes salie, gehakt150 g oud of in de oven gedroogd brood, verkruimeld150 ml melk200 g verse bosbessen 2 eieren2 theelepels suiker250 g ricotta1. Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een... bekijk recept »
600 g pompoen, in blokjes olijfolie1 teentje look, geperst300 g ricotta1 bosje basilicum1 ei250 ml tomatencoulis2 courgettes van gemiddelde grootte, in fijne schijfjes40 g geraspte parmezaan peper, zout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kruid de pompo... bekijk recept »
200 g diepvrieserwten10 blaadjes basilicum 10 blaadjes munt 1 handvol waterkers olijfolie100 g ricotta1 El gehakt bieslook4 stukken stokbrood Kwaliteitsketen Carrefour 8 sneden kippenborstfilet peper van de molen, zout1. Dompel de erwten 5 min onder ... bekijk recept »