Recepten met ricotta

1000 recepten met ricotta

Ricotta

Ricotta

Ricottacakejes met bessen en lemon curd

250 g zelfrijzend bakmeel 1 mespunt zout 130 g boter (kamertemperatuur) 50 g suiker 5 el lemon curd (potje à 320 g) 1 ei 250 g ricotta (verse kaas) 150 g blauwe bessen 6 el poedersuiker1. Verwarm de oven voor op 175 °C.... bekijk recept »

Hartige pannenkoekjes

50 g pijnboompitten 450 g fijngesneden spinazie (diepvries) 250 g ricotta (verse kaas) 2 el arrabbiata pesto (potje 135 g) 200 g gegrilde yorkhamreepjes 150 g kaas voor pizza (zakje) 225 g tomatensaus pesto pomodori&nb... bekijk recept »

Supersnelle spaghetti met runderballetjes

2 el olijfolie 360 g Hollandse runderballetjes (schaal) 400 g Provençaalse wokgroente (zak) 390 g pastasaus sugo basilicum (pastasaus) 500 g spaghetti all'uovo (pak à 250 g) 15 g basilicum (bakje) 250 g ricotta&nb... bekijk recept »

Cannelloni met champignons en ricotta

500 g witte champignons 12 verse lasagnevellen 250 g ricotta 30 cl bechamel 35 g geraspte parmezaan 400 g gepelde tomaten in blokjes (uit blik) 1 ei 1 teentje knoflook 1 krop Romeinse sla 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel azijn peper en zout1. Wrijf... bekijk recept »

Peer met ricotta en citroen

1 citroen 25 g pijnboompitten ½ tl kaneel 3 el vloeibare (honing) 250 g ricotta 4 rijpe peren1. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Pers een halve citroen uit. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbr... bekijk recept »

3 variaties op salade caprese

1 bol mozzarella truffel (Feestfavoriet) 6 tastytomtomaten 7½ g basilicum 145 g geroosterde rode paprika's 7½ g koriander 100 g petits chevres doux 45 100 g radijsjes 7½ g munt 125 g ricotta 40 g rucola1. Snijd d... bekijk recept »

Erwtenhummus en ricotta

250 g diepvrieserwten bio 2 takjes dragon 1 limoen 3 takjes munt 1 eetlepel olijfolie 100 g ricotta 0.25 theelepel sterk paprikapoeder zout1. Blancheer de erwten 5 min. in zout kokend water. Giet ze af en schrik ze onder koud water. Laat goed uitlekk... bekijk recept »

Koffie-ricotta

2 zakjes espressokoffie (pak a 25 x 1 8 g) 2 cups ricotta (a 250 g) 100 g suiker mespunt kaneel cacaopoeder spuitbus slagroom1. Espressopoeder losroeren met 2 eetlepels water. Met garde ricotta, suiker, espresso en kaneel mengen. ... bekijk recept »

Kalkoen gevuld met citroenricotta

2 sneetjes witbrood 1 citroen 3 eieren 15 g platte peterselie 500 g ricotta (verse kaas) 1 kalkoen (ca. 2.5 kg, op kamertemperatuur) 100 g pancetta (Italiaans spek) 100 g zachte boter 380 ml gevogeltefond1. Verkruimel ... bekijk recept »

Gnocchi met tomaten en basilicum

2 pakken gnocchi di patate (a 500 g) 1 schaal trostomaten (5 stuks) 1 rode ui (in dunne halve ringen) 1/2 bakje basilicum ((a 15 g), in reepjes) 5 el olijfolie extra vierge 1 zak krulsla melange (100 g) 1/2 bakje ... bekijk recept »

Pagina 27 van 100