1000 recepten met ricotta
60 g bloem 8 g bakpoeder 1 snufje zout 125 g ricotta 2 eieren 125 ml melk 6 el zonnebloemolie 125 g bosbessen 1 scheut maple syrup naar smaak 1 mixer1. Meng in een kom de bloem met het bakpoeder en een snuf zout. Roer in een andere kom de ri... bekijk recept »
1 zak rigatoni (pasta, 500 g) 2 venkelknollen (in dunne parten) 5 el olijfolie 75 g boter 75 g bloem 700 ml melk 200 g Gorgonzola (kaas) 2 zakken spinazie (a 300 g) 2 tenen knoflook (geperst) 1 bakje Italiaa... bekijk recept »
250 g ricotta 1 courgette in blokjes van 2 cm 1 ui in partjes 250 g cherrytomaatjes 4 el olijfolie zout en peper 300 g spaghetti 3 el tapenade van zwarte olijven 75 g rucolaVerwarm de oven voor tot 220°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier en stort d... bekijk recept »
200 g blonde cassonadesuiker 50 g boter 200 g Dessert Callets (of pure dessertchocolade in stukjes gebroken) 1 een snuifje kaneelpoeder (facultatief) 6 eieren 400 g kastanjepompoen (geschild, zaden verwijderd) 500 g ricotta 1 sinaasappel 200 g specul... bekijk recept »
6 volkoren biskwietjes 50 g boter mespunt kaneel 1 citroen 1 el maizena 2 eieren 100 g witte basterdsuiker 4 el lemon jelly marmelade 1 bak ricotta (250 g) 1 bekertje crème fraîche (125 ml) ½ mango1. In keukenmachin... bekijk recept »
6 countrykoekjes (rol a 300 g) 25 g boter 1 vanillestokje 8 eetlepels rietsuiker 2 bakjes ricotta (a 250 g, verse kaas) 1 bakje verse basilicum (15 g) 1 bakje aardbeien (250 g)1. Maal de koekjes fijn in de keukenmachin... bekijk recept »
6 el ricotta 1 el suiker 2 el amaretto (slijter) 8 cantuccinikoekjes (verkruimeld) 8 pruimen (of abrikozen) 4 bolletjes kaneelijs1. Roer de ricotta, suiker, likeur en helft van de koekkruimels door elkaar. 2. Halveer de pruim... bekijk recept »
250 g ricotta (verse kaas, Galbani) 2 el olijfolie 2 tenen knoflook 600 g gesneden prei 510 g reuzenbonen (blik 255 g, Bonduelle) 780 g pastasaus basis kappertjes en oregano (pak 390 g)1. Zet de ovengrill aan. Doe de ricotta ... bekijk recept »
1 bakje ricotta (250 g) 4 grote eieren 200 g suiker (fijne) 200 g boter (op kamertemperatuur) 1 sinaasappel (schoongeboend en geraspt en geperst) 200 g zelfrijzend bakmeel (gezeefd) 50 g poedersuiker 2 eetlepels... bekijk recept »
2 rode uien 2 el olijfolie 50 ml balsamicoazijn 4 piadine (pak, Loriana La Piadina Arrotolabile) 190 g gemarineerde artisjokharten (potje, Sacla) 250 g ricotta (verse kaas) 50 g veldsla1. Snijd de rode uien in dunne ringen.... bekijk recept »