1000 recepten met ricotta
100 g amandelen 2 sinaasappels 2 eieren 250 g fijne kristalsuiker 150 g boter (kamertemperatuur) 250 g ricotta (verse roomkaas) 300 g winterpeen 250 g griesmeel ½ zakje bakpoeder (zakje à 16 g, pakje 5 zakjes) 1 ... bekijk recept »
300 g macaroni (zak 500 g) 40 g boter 40 g bloem 300 ml halfvolle melk 1 bakje platte peterselie ((20 g), fijngesneden) 1 tl fijne mosterd 1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g) 1 stukje Gorgonzola (kaas, 185 g) 1 zak... bekijk recept »
2 citroenen 1 eetlepel bloem ½ eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden 1 teentje knoflook (geperst) 1 schaal kipfilethaasjes ((ca. 300 g) of 2 kipfilets, in brede repen) ½ pot geroosterde paprika's ((a 465 g), u... bekijk recept »
5 eidooiers 100 g fijne kristalsuiker 6 eetlepels limoncetta di Sorrento 450 g ricotta1. Klop de ricotta op tot een gladde massa. 2. Klop de eierdooiers flink op met suiker tot een stevige mousse. Blijf opkloppen en voeg ondertussen geleidelijk de li... bekijk recept »
280 g amarettikoekjes (type “prodotti da forno” Fattoria Casanova) 8 onbehandelde citroenen 500 g ricotta 520 g rietsuiker 50 cl slagroom, goed koud 100 g zachte boter1. Bekleed de randen van een grote springvorm met antikleeflaag met bakpapier en zo... bekijk recept »
600 g kabeljauwstaartfilet 600 g diepgevroren bladspinazie 250 g ricotta 1 witte pistolet (al wat droog) 4 eetlepels geraspte parmezaan 3 takjes bladpeterselie 1 kg aardappelen 10 cl melk of room 2 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook peper en zo... bekijk recept »
2 tenen knoflook 500 g kastanjechampignons (bakje) 80 g pijnboompitten (bakje) 5 el olijfolie 1.2 kg bladspinazie (zak) 400 g zachte geitenkaas (naturel, Bettine Blanc 55) 250 g ricotta (bakje) 1 mespunt nootmus... bekijk recept »
2 sinaasappels 50 g hazelnoten (grof gehakt) ½ bakje ricotta (verse kaas, a 250 g) 2 el honing 4 sneetjes rozijnenbrood 4 el sinaasappelmarmelade1. 1 sinaasappel schoonboenen en 1 tl schil eraf raspen. Sinaasappels dik schill... bekijk recept »
250 g ricotta 900 g gegrilde groenten 4 el milde olijfolie 1 el venkelzaad 300 g spaghetti kamut 100 g coburgerham1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in het midden van... bekijk recept »
12 lasagnevellen (met eieren) 450 g diepgevroren bladspinazie 250 g ricotta 500 g bechamelsaus 50 g verse pesto van rucola 3 eetlepels geraspte parmezaan 1 ciabatta om te bakken 1 eetlepel olijfolie peper en zout1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180... bekijk recept »