1000 recepten met ricotta
4 mandarijnen 125 g pruimen (voorgeweld, zonder pit) 4 el rode port 125 g ricotta (verse kaas, bakje 250 g) 1 el suiker1. Pers 2 mandarijnen uit. Schil de andere 2 mandarijnen met een scherp mes tot op het vruchtvlees. Snijd ze elk ... bekijk recept »
2 rode uien 1 courgette 1 rode paprika 1 groene paprika 1 gele paprika 250 g cherrytomaten 4 el milde olijfolie 1 el gedroogde oregano 2 el balsamicoazijn 250 g ricotta (verse kaas, bak 250 g, Galbani) 2 kippenbouillontablett... bekijk recept »
4 courgette 1 citroen 200 g ricotta 100 g gezouten notenmix Pistache 30 g basilicum 300 g gesneden uien 295 g semi-zongedroogde tomaten 420 g vega groenteballetjes1. Boen de citroen schoon. Schaaf de courgettes in de lengte in plakken e... bekijk recept »
2 grote venkelknollen 1 zak Parijse worteltjes (300 g) 1 pak gnocchi di patate (aardappel-pastaballetjes, 500 g) ½ zakje verse peterselie (zakje a 30 g) 1 pakje kaassaus (4 kazen, 57 g) 1 bakje ricotta (kaas, 2... bekijk recept »
2 pakken pizzadeeg (met potje tomatensaus (a 600 g, koelvers)) 50 g Parmezaanse kaas (geraspt) 1 zak paprikamix ((3 stuks), in ringen) 1 ui (in ringen) ½ bakje ricotta (verse kaas, a 250 g) 1 tl gedroogde tijm1... bekijk recept »
2 eieren 100 g bloem 1 bussel groene asperge 100 g ricotta 20 g parmezaan 5 dragonblaadjes1. Breek 1 ei in een kommetje en klop het op. 2. Giet het bloem op het werkblad en doe er zout bij. 3. Maak een putje en giet daarin het opgeklopte ei. 4. Verw... bekijk recept »
250 g ricotta (kaas) 500 g cherrytomaatjes (of romaatjes) grof zeezout 2 theelepels balsamicoazijn 3 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook (geperst) 1 theelepel honing versgemalen zwarte peper 8 basilicumblaadjes1. Ove... bekijk recept »
1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g) een snuifje zout 2 eieren 40 cl melk 1 bol mozzarella (125 g per bol) 2 eetlepels olijfolie 0,5 eetlepel olijfolie voor het bakken van de pannenkoeken peper en zout 8 sneetjes prosciutto crudo (of andere rau... bekijk recept »
250 g ricotta 250 g cherry tomaatjes 2 takjes rozemarijn (in stukjes) 6 takjes tijm (in stukjes) 3 el olijfolie 1 pak bruschetta's1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Open de verpakking van de ricotta en draai hem in één keer om in ... bekijk recept »
25 ml marsala (zoete italiaanse wijn, Gall&Gall) 100 g krenten (zak à 250 g) 80 g pijnboompitten (bakje à 80 g) 2 g boter om in te vetten 1 citroen 4 eieren 100 g suiker 500 g ricotta (bakje 250 g)1. Verwarm de oven ... bekijk recept »