1000 recepten met ricotta
1/2 camembert 2 eetlepels ciderazijn 1 eetlepel fijngehakte basilicum 1 eetlepel fijngehakte bieslook 1 zakje gemengde sla naar keuze 2 eetlepels honing 1 koffielepel mosterd op grootmoeders wijze 6 eetlepels olijfolie 2 eetlepels paneermeel peper en... bekijk recept »
200 g gekookte en geschilde rode biet 150 g ricotta 3 eetlepels geraspte parmezaan 1 teentje look komijnzaadjes 100 g gesmolten boter vel Chinees raviolideeg1. Mix de gekookte en geschilde biet met de ricotta, de geraspte parmezaan, de ontkiemde en ... bekijk recept »
700 gr groene asperges400 gr pasta penne250 gr ricotta30 gr pijnboompitten80 gr prosciutto hamMaak eerst de pesto: Doe het teentje knoflook, basilicumblaadjes, pijnboompitten en parmezaanse kaas in een keukenmachine en maal fijn. Voeg het citroensap ... bekijk recept »
25 g rozijnen 1200 g stronkjes witlof 1 snufje zout 75 g hazelnoten 2 el olijfolie 1 grote ui 1 teen knoflook 1 ei 250 g ricotta 1 snufje peper 1 ingevette ovenschaal1. Wel de rozijnen ca. 10 min. in een laagje lauw water. Giet ze af en dep... bekijk recept »
70 g boter (bijvoorbeeld van Lurpak) 50 g bloem 800 ml melk 1laurierblaadje 800 g spinazie, steeltjes verwijderd 200 g ricotta nootmuskaat 300 g verse lasagne 100 g geraspte parmezaanMet lasagne kun je eindeloos variëren. Vergeet de tr... bekijk recept »
300 g bloem 1 zakje gedroogde gist zout 1 el olijfolie 2 rode pepers 1 bolletje mozzarella (kaas) 150 g gorgonzola (kaas) 100 g Grana Padano (kaas stukje) 1 bakje ricotta (kaas 250 g) ½ el gedroogde tijm b... bekijk recept »
4 rode paprika's 4 el olijfolie extra vierge 1 el balsamicoazijn 1 teen knoflook (in plakjes) 1 tl gedroogde oregano ½ bakje ricotta (verse kaas, a 250 g)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprika's op het rooster in h... bekijk recept »
1 granaatappel 4 gedroogde vijgen 2 el amandelen 250 g ricotta 125 g frambozen honing Fruitsalade met granaatappel Verwijder het kroontje uit de granaatappel, steek je duimen in de nu ontstane ruimte en breek de granaatappel open. Verwijder de pit... bekijk recept »
30 g boter 1 pakje Prosciutto di Parma ((ham, 75 g), in reepjes) 400 g rundergehakt 150 g winterpeen (geschild) 2 stengels bleekselderij 1 ui (gesnipperd) 1 teen knoflook (fijngesneden) 1 fles passato di pomodoro&nbs... bekijk recept »
1 aubergine1 stokbrood voor ca 12 sneetjes125 gr ricotta4 eetl olijfoliepeper en zoutBestrijk de sneetjes stokbrood dun met olijfolie. Grill de stokbroodjes in een grillpan krokant. Je kunt ze ook in de oven roosteren. Snijd de aubergine in plakken e... bekijk recept »