1000 recepten met ricotta
50 g Grana Padano 1 rode paprika 2 el olijfolie 450 g pompoen (diepvries, pak 450 g) 800 g tomatenblokjes (blik 400 g) 250 g ricotta (bakje 250 g) 250 g lasagnebladen (pak à 250 g) 1 el pijnboompitten (bakje à 8... bekijk recept »
1 pak tuinerwten (extra fijn (450 g, diepvries)) 1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g) 2 eieren (losgeklopt) 100 g geraspte Parmezaanse kaas 2 tl gedroogde tijm 1 teen knoflook (fijngesneden)1. Verwarm de oven voor op 180 ... bekijk recept »
1 broccoli 250 g kastanjechampignons (schoongemaakt) 1 gele paprika (in grove stukken) 2 uien (in dunne partjes) 2 teentjes knoflook (in plakjes) 1 eetlepel tijm (vers) 3 eetlepels olijfolie extra vierge 400 g v... bekijk recept »
250 g winterpeen 250 g bleekselderij 2 el olijfolie 1 el witte-wijnazijn 1 pak tuinerwten (450 g, diepvries) 2 pakken gnocchi di patate (aardappel-pastaballetjes, a 500 g) 1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g) 1/2 bakje ver... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappels 1 zakje verse peterselie (30 g) ½ zakje verse basilicum ((a 15 g), in reepjes) 125 g ricotta (kaas, bakje a 250 g) versgemalen zwarte peper 2 schaaltjes kipfilet (a la minute) 4 grote plak... bekijk recept »
500 g zalmfilet (of zalmhaasjes) 400 g tomatenblokjes (blik) 2 el citroensap 12 cannelloni 400 ml visbouillon (van tablet) 250 g ricotta 50 g pittige kaas (bijv. grana padano)1. Oven voorverwarmen op 200 °C. Zalm (in k... bekijk recept »
200 g verse doperwten (koelvers) 6 el olijfolie 2 el Witte wijnazijn 6 takjes verse munt 100 g veldslamelange 125 g ricotta1. Kook de doperwten in weinig water met zout in 8 min. beetgaar. Spoel de doperwten af met koud water. Klop in ... bekijk recept »
2 bakken tortelloni verdi (con ricotta e spinaci, a 250 g) 2 x 250 g cherry tomaten 2 gerookte kipfilets 2 zakken rucola (a 75 g) 5-6 el sladressing balsamico (fles a 270 ml) 150 g pittige oude kaas (bijv. Grana Padano, ... bekijk recept »
2 uien 2 venkelknollen 40 g boter 1 el gedroogde Italiaanse kruiden 300 g risottorijst 100 ml droge witte wijn 700 g tomato frito 500 ml water 320 g kalfssaucijzen 80 g Parmezaanse kaas 100 g ricotta 7½ g basilicum (al... bekijk recept »
2 tenen knoflook 3 el olijfolie 600 g spinazie (zak à 300 g) 500 g ricotta (bakje à 250 g, verse kaas) 1 citroen 250 g lasagnebladen (koelvers) 3 el kraanwater 100 g jong belegen kaas1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Sni... bekijk recept »