1000 recepten met ricotta
1 el dille ((bakje a 15 g), fijngesneden) 1 tl witte basterdsuiker 2 stukken Schotse zalmfilet (a 150 g) 1 citroen (schoongeboend) 100 g gerookte zalm (in reepjes) 1/2 bakje ricotta (verse kaas, a 250 g) 3 el olij... bekijk recept »
1 citroen (schoongeboend) 100 g boter 4 eieren (gesplitst) 8 el bloemenhoning 1 zakje vanillesuiker (pakje 10 zakjes) 175 g tarwebloem (gezeefd) 200 ml melk (lauwwarm) 4 el poedersuiker ( extra voor garneri... bekijk recept »
350 g penne rigate 1 pot pastasaus traditional 2 el olijfolie 2 tenen knoflook 2 zakken gewassen spinazie (à 300 g) 250 g ricotta 1 snufje peper 1 snufje peper1. Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakk... bekijk recept »
1 el olijfolie 1 zak spinazie (300 g) 40 g roomboter 1 ui (fijngesnipperd) 2 stengels bleekselderij (in boogjes) 350 g risottorijst (zak 500 g) 100 ml droge witte wijn 550 ml kippenbouillon (van 1 tablet) 1 ba... bekijk recept »
1 ui 1 courgette 2 grote aardappelen 1 el olie 500 ml tuinkruidenbouillon (van tablet) 4 takjes verse tijm 4 el ricotta (verse kaas) ½ tl pepermix sinaasappel citroen-knoflook1. Snijd de ui fijn en de courgette in blokjes... bekijk recept »
2 el olie 2 x 200 g gehakt half-om-half 1 teen knoflook (fijngesneden) 2 uien (fijngesneden) 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g) 1 courgette (in kleine blokjes) 1 mespunt gedroogde tijm 1 bakje ricotta (verse kaa... bekijk recept »
1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g) 75 g Pecorino Romano ((kaas, stuk ca. 200 g), geraspt ) 2 eieren (losgeklopt) 3 zongedroogde tomaten op olie (fijngesneden) ½ zakje pijnboompitten (a 65 g)1. Verwarm de oven vo... bekijk recept »
80 g Parmezaanse kaas 140 g driekleurenquinoa (pak 275 g) 400 g bloemkoolroosjes (zak 400 g) 2 eieren 2 tenen knoflook 100 g gorgonzola 48 (pakje ca. 205 g) 200 g ricotta (verse kaas) 200 g tuinerwten (diepvries... bekijk recept »
1 ui 3 el zonnebloemolie 1 cm verse gember (geschild) 2 tenen knoflook 1 tl currypoeder (hot) 1 tomaat 600 g verse spinazie 100 g ricotta 1 limoen (uitgeperst)1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui op middelhoo... bekijk recept »
200 g Dessert Callets (of pure dessertchocolade in stukjes gebroken) 120 g boter 120 g griessuiker 25 g griessuiker voor room 4 eieren 80 g zelfrijzende bloem 80 g walnoten 200 g ricotta een snuifje zout1. Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C. 2.... bekijk recept »