1000 recepten met ricotta
5 plakjes bladerdeeg (diepvries) 450 g gegrilde groenten (diepvries, ontdooid) 300 g rode uien 3 salade-uitjes 80 g Parmezaanse kaas 4 eieren 250 g ricotta 20 g platte peterselie 4 el extra vierge olijfolie1. Verwarm de oven... bekijk recept »
3 blaadjes witte gelatine 1 vanillestokje 2 dl slagroom 175 g suiker 1 bakje ricotta ((Italiaanse kaas, 250 g) 1 stengel sereh (citroengras) 250 g pitloze druiven1. In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken. ... bekijk recept »
1 pompoen 3 el olijfolie 4 kleine uien 1 teen knoflook 1 pak pastasaus sugo kruiden 300 g penne 1 bakje ricotta 1 el Italiaanse kruiden1. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp ... bekijk recept »
75 g boter 130 g Bastognekoeken 200 g chocolade extra puur 72% 500 g mascarpone 500 g ricotta 4 eieren 150 g bruine basterdsuiker 150 g frambozen1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. 2... bekijk recept »
150 g boeren rauwe ham 2 tenen knoflook 75 g Parmezaanse kaas 1 venkelknol 250 g ricotta (verse kaas) 2 eieren 300 g spaghetti 150 g veldsla 1 bakje tuinkers1. Snijd de ham in stukjes, de knoflook fijn en rasp de kaas. Verhit een... bekijk recept »
½ bakje ricotta (kaas, 250 g) 1 bakje verse groene pesto (100 g) 8 groene lasagnevellen 1 eetlepel kruidenolie basilicum (flesje a 80 ml) 50 g geraspte Grana Padano (kaas)1. Ricotta en pesto op kamertemperatuur laten ... bekijk recept »
5 vellen filodeeg (pak, diepvries) 4 el olijfolie 2 tenen knoflook 600 g bladspinazie (zak à 300 g) 4 eieren 250 g ricotta (bakje) 100 g Parmezaanse kaas (geraspt)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 2. Vet de springvorm... bekijk recept »
45 g pistachenoten (bakje 95 g) 30 g basilicum (bakje 15 g) 7 el olijfolie 50 g Parmezaanse kaas 1 aubergine 1 teen knoflook 1 courgette 1 gele paprika 300 g macaroni grande 250 g ricotta (verse kaas)1. Rooster de not... bekijk recept »
1 ui 1 knoflook 3 el olijfolie 400 g tomatenblokjes (blik) 2 courgettes 20 g platte peterselie (bakje) 85 g geraspte oude kaas 250 g ricotta (bakje) 250 g lasagnebladen (pak)1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snipp... bekijk recept »
2 aubergines 4 el olijfolie 2 courgette 1 schaal tastytom-trostomaten 300 g spinazie à la crème (pak 450 g, diepvries) 100 g Parmezaanse kaas (stukje) 590 g gegrilde paprika's 1 citroen 250 g ricotta (bakje, koelvers) ... bekijk recept »