1000 recepten met ricotta
250 g pipe rigate (zak 500 g, pasta) 1/2 chorizoworst (a 250 g) 2 eetlepels olijfolie 1 ui (in halve ringen) 1 pak tuinerwten (extra fijn (450 g, diepvries)) 1 zak rucola (75 g) 1 bakje ricotta (250 g, verse ... bekijk recept »
100 g spekreepjes (duopak, AH Biologisch) 300 g rundergehakt 300 g winterpeen 300 g bleekselderij 1 ui 1 teen knoflook 70 g tomatenpuree (blikje) 800 g tomatenblokjes (blik à 400 g) 200 ml water 12 bladen glutenvrije ... bekijk recept »
3 citroenen (schoongeboend) 125 g rozijnen 250 ml sterke, warme thee (Earl Grey) 6 eieren 2 bakjes ricotta (verse kaas, a 250 g) 125 ml kookroom 2 el maizena (gezeefd) 125 g suiker 150 ml limoncello (citroenlikeur, slij... bekijk recept »
150 g ricotta of monchou 2 el suiker 1 ei 50 g boter 1 el custardpoeder 50 g noten, zoals hazelnoot, amandel of macadamia 300 g gekookte pasta Verwarm de oven voor op 180 ºC. Meng voor de pastavulling in een kom de... bekijk recept »
250 g verse lasagne 250 g mascarpone 250 g ricotta 1 bokaal rode pepers 400 g vlees van tomaten uit de Provence Delhaize taste of Inspirations 100 g spinaziescheuten 300 g julienne van gekookte ham zwarte peper zout1. Verwarm de oven voor op 180°C. ... bekijk recept »
500 gr paddenstoelen en/of champignons naar keuze2 theel tijm2 kleine rode uien 150 gr spekjes4 bosuien Handje rucola 250 gr ricotta 75 gr geraspte kaaszwarte peper1 eel olijfolieDoe de bloem in een kom en snijd met een mes de koude boter er door. Wr... bekijk recept »
900 g varkensfiletrollade (Feestfavoriet, op kamertemperatuur) 1 appel (bv golden delicious) 20 g selderij 250 g ricotta (verse kaas) 95 g pistachenoten 3 el paneermeel1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder het netje va... bekijk recept »
300 g penne rigate (pasta) 2 rode uien 2 teentjes knoflook 2 eetlepels olijfolie 1 schaaltje roerbakstukjes (175 g, Tivall) ½ zak Italiaanse wokmix met broccoli (diepvries, a 750 g) 1 pot pastasaus (romana met pec... bekijk recept »
2 eetlepels geraspte parmezaan 1 eetlepel olijfolie 150 g pancetta 1 eetlepel salie 500 g tortellini met ricotta en spinazie (Rana) 25 cl aangelengde verse room1. Hak de salie fijn. Snij de pancetta in fijne reepjes. Kook de tortellini volgens de geb... bekijk recept »
0,5 bosje bieslook 100 g geitenkaas 3 eetlepels Italiaanse olijfolie van eerste persing 1 teentje knoflook 3 eetlepels olijfolie 2 eetlepels pijnboompitten 100 g ricotta 12 tomaten 24 blaadjes verse basilicum1. Spoel de tomaten en droog ze. Snij de ... bekijk recept »