1000 recepten met ricotta
150 g fijne kristalsuiker 100 ml kraanwater 2 sinaasappels 470 g ricotta 60 g caprino geitenkaas (of andere zachte geitenkaas) 3 eieren 60 ml volle melk 1½ el munt (fijngesnipperd) 160 g bloem (misschien wel meer) ... bekijk recept »
4 zakjes amandelen (a 45 g) 200 g poedersuiker 3 el groene likeur (bijv. Pisang Ambon (slijter)) 3 el zonnebloemolie 1 sinaasappel (schoongeboend) 1 citroen (schoongeboend) 250 g suiker 50 ml bruine rum (slijter... bekijk recept »
½ bakje ricotta (kaas, a 250 g) 50 g pecorino (kaas) (geraspt) 1 eetlepel verse salie (fijngesneden) peper (versgemalen) 3 blikjes artisjokbodems (a 185 g) ½ zakje amandelschaafsel (a 55 g) 2 eetlep... bekijk recept »
9 sneetjes witbrood 100 ml slankroom 3 eieren 250 g ricotta 150 g rucola 1 mespunt nootmuskaat1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm en zet vast met de rand van de springvorm. Bekleed ook de rande... bekijk recept »
150 g bloem 100 g boter 4 eieren 1 ui 750 g bladspinazie 250 g ricotta 150 g geraspte belegen kaas (zakje) 1 mespunt nootmuskaat1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng in een keukenmachine de bloem met 3/4 van de boter en een ei. R... bekijk recept »
2 rode uien 1 courgette 1 rode paprika 1 groene paprika 1 gele paprika 250 g cherrytomaten 6 el milde olijfolie 1 el gedroogde oregano 2 el balsamicoazijn 250 g ricotta (verse kaas, bak 250 g, Galbani) 250 g gnocchi 7½... bekijk recept »
300 g penne 200 g spekreepjes 800 g artisjokharten 4 takjes tijm 2 tenen knoflook 250 g ricotta1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. 2. Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek in 5... bekijk recept »
250 g speltmeel 3 rijpe bananen 3 eieren 1 zout 2 el cacao 2 tl koek- en speculaaskruiden 50 g boter 30 g pistachenoten 3 el vloeibare honing 500 g ricotta 250 g fruitspread abrikoos (potje, Zonnatura)1. Doe het meel, de bana... bekijk recept »
2 eetl olijfolie250 gr ricotta 150 gr gerookte zalmsnippers1 grote courgette1 ei 100 gr geraspte kaasPeper en zout 6 – 8 velletjes deeg voor hartige taart1 eetl paneermeel Boter om in te vettenVerwarm de oven op 200 graden. Was de courgette en snijd ... bekijk recept »
1 kg aardappelen (iets kruimig) 3 el olijfolie 2 uien (gesnipperd) 1 zak spinazie (300 g) 1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g) 1 mespunt nootmuskaat1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in 25 min. in wat... bekijk recept »