1000 recepten met ricotta
40 g boter 2 citroenen 5 eieren 150 g griessuiker 500 g ricotta 140 g Speculaas1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. 2. Verbrokkel de speculaas tot kruimels. Voeg de gesmolten boter toe, meng goed en verdeel over 8 soufflékommetjes. Druk goed aa... bekijk recept »
300 g schelpjespasta 15 g verse basilicum 250 g ricotta (verse kaas) 2 el olijfolie 1 tl nootmuskaat 500 g cherrytomaten aan de tak1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de basilicum fijn. Schep de ricotta om ... bekijk recept »
1 vanillestokje 300 ml water 1 kaneelstokje 2 el suiker 200 g couscous 120 g boter 2 eieren 180 g verse mozzarella 250 g ricotta 40 g honing Zoete couscoustaartVerwarm de oven voor op 190 ºC.Halvee... bekijk recept »
500 g witte asperges 2 sjalotten 5 el extra vierge olijfolie 200 g verse doperwten 1 citroen (schoongeboend) 250 g ricotta (op kamertemperatuur) 15 g munt 1 mespunt cayennepeper 1 ongesneden brood (bijv. Liefde & Passie... bekijk recept »
1 bak mezzelune gigante met ricotta en spinazie (gevulde pasta, koelvak, 250 g) 2 el olijfolie 2 ansjovisfilets ((blikje 46 g), fijngesneden) 6 blaadjes basilicum of salie ((zakje a 15 g), grof gesneden)1. Kook de mezzelune volge... bekijk recept »
2 aubergines 4 el olijfolie 4 trostomaten 20 g basilicum 350 g ricotta 6 verse lasagnebladen naturel 4 el rode pesto 75 g biologische belegen kaas 1 el pijnboompitten 1 snufje peper 1 snufje zout 1 bakplaat ... bekijk recept »
6 lasagnebladen 450 g spinazie 100 g Parmezaanse kaas 2 eieren 250 g ricotta (verse kaas) 100 ml geslagen room (23% vet) 2 tenen knoflook1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Kook de lasagne volgens de aanwijzingen op de verpakking... bekijk recept »
4 sneetjes brood (vierkorn) 10 g verse bieslook 75 g ricotta (Italiaanse kaas) 1 theelepel grove mosterd (Zaans) selderiezout 2 eetlepels mayonaise 1 theelepel geraspte mierikswortel (potje a 140 g) 16 plakjes gerook... bekijk recept »
300 gr trottole pasta bekijk recept »
2 tomaten 2 vetarme bouillonblokjes 1 courgette 2 teentjes knoflook 1 ui 100 g ricotta 70 g tomatenpuree 2 eetlepels olijfolie 1 bundel basilicum 1 peper en zout 1 l water1. Doe de olie in een stoofpot en fruit hierin de fijngehakte ui gedurende 5 mi... bekijk recept »