Recepten met ricotta

1000 recepten met ricotta

Ricotta

Ricotta

Pizza bianca met gegrilde groenten

2 stuks pizzabodems houtoven naturel 250 g ricotta 450 g gegrilde groenten (diepvries) 90 g pestospread 70 g parmaham1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de pizzabodems op een bakplaat of rooster en verdeel de ricotta en de groenten er... bekijk recept »

Groene lasagne

0,5 bosje lente-uitjes 300 g verse lasagnevellen 300 g bio diepvrieserwtjes 200 g jonge spinazieblaadjes 125 g mozzarella 50 g rucola 1 eetlepel olijfolie zout zwarte peper uit de molen 300 g ricotta1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Snipper de le... bekijk recept »

Spaghetti met ricotta en biet

250 g ricotta 2 handperen 2 takjes rozemarijn 4 el olijfolie 300 g volkoren spaghetti 500 g gekookte bieten (geschild) 3 tenen knoflook 75 g rucola1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bak... bekijk recept »

Spaghetti met ricottaballetjes in tomatensaus

300 g spaghetti 3 teentjes knoflook 1  ui 1  rode peper 250 g cherrytomaatjes olijfolie om in te bakken 100 ml witte wijn 500 ml passata 0.5 bosje bladpeterselie 3 sneetjes witbrood 2  eieren 200&nbs... bekijk recept »

Zalm in filodeeg

5 vellen filodeeg (pak à 10 stuks) 650 g verse zalmfilets (ca. 650 g) 1 mespunt grof zeezout 15 g dille (bakje à 15 g) 8 el olijfolie 100 g ricotta 1 ei 1 tl grof zeezout1. Leg het filodeeg onder een natte theedoek om uit... bekijk recept »

Omelet met munt en ricotta

12 eieren 1 bosje munt 250 g ricotta 20 g boter zout zwarte peper van de molen1. Klop de eieren tot een omelet met de ricotta. Kruid met peper en zout. 2. Snij de muntblaadjes fijn. Fruit de helft van de munt in een pan met boter. Giet er de ei-ricot... bekijk recept »

Plaattaart met kruidenricotta en cherrytomaatjes

10 plakjes bladerdeeg 500 g ricotta 2 tenen knoflook 4 takjes basilicum (bakje 20 g) 2 takjes tijm (bakje 20 g) 1 snufje zout 1 snufje peper 250 g cherrytomaatjes 50 g zwarte olijven zonder pit (pot 235 g) 30 g pijnboompitten 1 ei 1 bakpla... bekijk recept »

Romige spinazietaart

5 plakjes deeg voor hartige taart 900 g spinazie (diepvries) 40 g boter 1 ui 1 teen knoflook 3 eieren 200 ml slagroom 250 g ricotta (verse kaas)1. Laat het deeg en de spinazie ontdooien. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet de ... bekijk recept »

Amandelpuddinkjes

3 blaadjes gelatine (zakje 12) 150 ml amaretto (likorette (fles 0.7 liter)) 4 el amandelschaafsel (bakje 55 g) 2 bekers slagroom (a 125 ml) 2 el suiker 1/2 bakje ricotta (verse kaas, a 250 g)1. Week de gelatine 5 mi... bekijk recept »

Ricottacrèmetaart

1 el olijfolie 4 blaadjes gelatine 200 ml vers sinaasappel/aardbeisap (fles 500 ml) 16-20 lange vingers (pak 175 g) 3 eieren (gesplitst) 100 g suiker 1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g) 200 ml slagroom 250 g aardbe... bekijk recept »

Pagina 26 van 100