1000 recepten met mozzarella
4 varkenskoteletten2 tomaten2 courgettes (kleine)handvol basilicum (blaadjes)200 g mozzarellaolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met olie. 2. Spoel en droog de courgettes. Snij ze in de lengte in plakken en leg z... bekijk recept »
1 rosbief (van 500 g)250 g kerstomaten100 g rucola0.5 bosje basilicum2 bollen buffelmozzarellaolijfolieuit de molen pepergrof zeezout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit boter in een pan en schroei de rosbief langs alle kanten dicht. Kruid met pe... bekijk recept »
2 bolletjes mozzarella12 groene asperges100 g rucola2 peren1 ciabatta5 el olijfolie2 el balsamicoazijn1 el honingpeperzout1. Spoel de rucola, de peren en de asperges. Schaaf de asperges met een dunschiller of mandoline in flinterdunne reepjes. Snij d... bekijk recept »
24 sneetjes toastbrood1 bosje basilicum6 eieren2 bolletjes mozzarella100 ml melk80 ml arachideoliepeperzout1. Duw met een uitsteekvormpje of een glas 24 rondjes uit het brood. 2. Spoel en droog het basilicum, pluk de blaadjes van de takjes af. Snij d... bekijk recept »
400 g varkenslappen2 bolletjes mozzarella6 tomaten1 bosje basilicum2 teentjes knoflook1 el balsamicoazijn4 el olijfoliefleur de selzoutuit de molen peper1. Vermeng 3 el olie met de azijn, peper en zout. Spoel de tomaten, laat de mozzarella uitlekken ... bekijk recept »
400 g spaghetti100 g gerookt spekblokjes2 bollen mozzarella1 el kappertjesextra vierge olijfolieverse basilicumpeperzout1. Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water. 2. Bak de spekblokjes uit in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Giet het... bekijk recept »
2 aubergines4 sjalotten2 teentjes knoflook50 ml olijfolie (gekruid)1 granaatappel150 g mozzarellazoutversgemalen pepermuntblaadjes1. Spoel de aubergines, wrijf ze droog en snij ze in stukken van 1 cm dik. Bestrooi ze met zout en laat 10 min... bekijk recept »
700 g kabeljauwfilet (of andere witte vis)400 g trostomaten3 tenen knoflook1 rode ui2 el gehakt basilicum2 el peterselie1 el rozemarijn0.5 kl chilivlokken2 el pesto125 g mozzarella2 el pijnboompittenoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200 °C.... bekijk recept »
4 eieren250 groene asperges (of wilde)4 trostomaten12 kerstomaten2 bolletjes mozzarella3 el extra vierge olijfolie2 kl donkere balsamicoverse basilicumuit de molen peper (gemengd)fleur de sel1. Kook de eieren 8 minuten. Laat ze afkoelen, pel en halve... bekijk recept »
600 g watermeloen200 g mozzarella (bolletjes)0.5 bosje basilicum600 g scampi's (schoongemaakt)2 el citroensap5 el olijfoliehoningpeperzout1. Snij de watermeloen in blokjes. Snij het basilicum in reepjes. Laat de mozzarella goed uitlekken. 2. Kruid de... bekijk recept »