Recepten met melk

1000 recepten met melk

Melk

Melk

Bonte Paaskransjes

Ingredienten voor 6 kransjes: Voor het deeg: 300 g bloem 3 theelepels bakpoeder Bakpoeder 80 g suiker 1 zakje Vanillesuiker Geraspte schil van een halve sinaasappel 125 g magere platte kaas 1 eiwit (medium) 80 ml melk 80 ml zonnebloemolie Voor de gar... bekijk recept »

Kerstboomtaart

Voor het deeg: 400 gram bloem1 zakje 1 theelepel bakpoeder1 ei200 gram magere kwark6 eetlepels melk3 eetlepels zonnbloemolie100 gram suiker1 zakje vanillesuikermespunt zout. En verder: 1 dl rum100 gram rozijnen100 gram boter of maragerine (gesmolten)... bekijk recept »

Amandelgehakt In Kruidenflensjes

Gehaktvulling: 100 g amandelschaafsel wat boter 1 flinke ui 25 g boter of margarine 400 g rundergehakt peper zout nootmuskaat 1 theelepel gemberpoeder 4 eetlepels room 1 eiFlensjes: 75 g bloem 2? dl melk wat zout 3 eetlepels kleingesneden groene kru... bekijk recept »

Breughelpannekoeken

1/2 kg bloem 20 gm gist 1/2 liter melk 100 gm suiker 1 pakje vanillesuiker 1/2 theel zout 1/4 liter water 3 eieren 100 gm boter Zeef de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Maak de gist aan met een kop lauwe melk en giet deze in het ku... bekijk recept »

Flensjes met kaasragout

----Voor de flensjes:---- 100 gm bloem 1 ei 300 deciliter melk 1 zout, 1 peper 1 boter of margarine ----Voor de ragout:---- 50 gm boter 50 gm bloem 1/2 liter melk 1 groentebouillontablet 250 gm halfom geraspte belegen kaas en 1 maasdammer 1 zout, pe... bekijk recept »

Flan

0 Petit beurre van LU (of andere koekjes)275 g suiker1 vanillestokje2 eieren2 eidooier4 dl melkolie50 ml water1. Snij het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe het bij de melk. Breng de melk aan de kook.  2. Klop de eieren en de eido... bekijk recept »

Zoete soufflé met kirsch

1 borrelglaasje kirsch4 eidooiers7 eiwitten50 g bloem2 el fijne suikerpoedersuiker (wat om af te werken)2 dl melk20 g boter ( extra voor de vormpjes)1. Verwarm de oven voor op 190 °C. 2. Kwast of wrijf zes soufflévormpjes in met boter en b... bekijk recept »

Taartjes met citroencrème

0 kruimeldeeg (kant-en-klaar)1 onbehandelde limoen (sap en zeste)1 citroen (geperst)6 eidooiers1 l melk125 g vloeiende bloembloemboter150 g fijne suiker1. Bestrijk 4 vormpjes met boter, bestuif ze met bloem en zet ze in de koelkast. 2. Verwarm d... bekijk recept »

Crème karamel met zoute boter

500 ml volle melk (voor de vanillecrème)6 eieren (voor de vanille crème)1 stokje vanillestokje (voor de vanille crème)100 g poedersuiker (voor de vanille crème)4 blaadjes gelatine (voor de vanille crème)100 g suiker (voor de karamel)40 g hoeveboter (... bekijk recept »

Dadelcupcakes met dulce de leche

200 g dadels (gedroogd, zonder pit)220 g boter220 g kristalsuiker4 eieren220 g bloem (gezeefd)1 kl bakpoeder1 blikje gecondenseerde melk80 g roomboter (op kamertemperatuur)175 g poedersuiker60 ml melk1. Maak de dulce de leche de dag op voorhand. Verw... bekijk recept »

Pagina 98 van 100