Recepten met melk

1000 recepten met melk

Melk

Melk

Duivekater

50 gram boter500 gram bloem1 mespunt zout1,5 theelepel kaneel2 dl melk30 gram gist1 ei Laat de boter in een pannetje op een laag vuur smelten en daarna afkoelen. Zeef de bloem boven een kom en doe het zout en de kaneel erbij. verwarm de melk lauwwarm... bekijk recept »

Italiaans Paasbrood

500 gr bloem zout 75 gr suiker 25 gr gist 2 dl melk 75 gr boter 2 eieren 1 theel geraspte citroenschil 75 gr sukade in stukjes boter om in te vetten melk Doe de bloem met het zout en de suiker in een kom en maak in het midden een kuil. Los de gist op... bekijk recept »

Flensjes Met Zalmragout

1 ei1 mespunt zout75 gr. bloem2,5 dl. melkboter of olie om te bakken40 gr. boter40 gr. bloem2 dl. witte wijn1,5 dl. melkpeperzout1 eetlepel tomatenpuree1 blikje zalmdille (diepvries). Maak van het ei, het zout, de bloem en de melk een glad beslag zon... bekijk recept »

Limburgse Appelvlaai Met Deksel

Voor het gistdeeg: 400 gram bloem40 gram botersnufje zout21 gram gist1 ei1 dl melk40 gram suiker. Voor de vulling: 800 gram appels50 gram suiker50 gram rozijnen2 eetlepels custardpoederkaneel. Gistdeeg: verwarm de melk in de pan totdat hij lauwwarm i... bekijk recept »

Pofkoek

500 gram zelfrijzend bakmeel 6 d.l.melk 2 eieren 150 gram rozijnen/krenten zout paneermeel voor sausje: stroop 125 gram roomboter 3/4 liter melk Deze overheerlijke koek is op de volgende manier te maken: Meng in een beslagkom bakmeel, melk, eieren en... bekijk recept »

Zoet Streekgerecht

2 dl melk 35 gr bakkersgist 400 gr bloem 50 gr boter 30 gr suiker beetje zout. Voor de afwerking een mengseltje maken van suiker en kaneel. De nonnevot of strik kan je bakken in 100 procent arachideolie of in eenderde deel varkensvet (reuzel) en twee... bekijk recept »

Kreantenweg

50 g gist 3 dl lauwe melk 800 g tarwebloem zout 2 kleine eieren 1 theelepel vanillesuiker 100 g gesmolten boter 250 g krenten 250 g blanke rozijnen 100 g gesneden sukade 100 g oranjesnippers. Los de gist op in een deel van de lauwe melk. Voeg dan de ... bekijk recept »

LUCHTIGE KARAMELVLA

350 ml melk 40 g suiker (20 g om eiwit te slaan) 18 g custard 1 eiwit 2 e water 1. Doen eerst mice en place vooraf 2, Klopt met een vetvrije garde in een vetvrije schaal het eiwit met suiker stijf. (in drie keer toevoeging van 20 g suiker) 3. Maak ee... bekijk recept »

FLENSJES MET APPELTAARTVULLING EN KANEELIJS

Voor het ijs - 300 ml. halfvolle melk - 250 ml. slagroom - 150 gram suiker - 2 eierdooiers - 5 gram maizena - 2 gram kaneelpoeder - 1 kaneelstokje Voor de flensjes - 50 gram gezeefde bloem - 125 ml. melk - 1 ei - 1 theelepel poedersuiker - snufje zou... bekijk recept »

Oud En Nieuw: Reuzelbollen

500 gram bloem1 mespunt zout5 deciliter melk25 gram gist2 eieren100 gram gele rozijnen100 gram krentenreuzel. Zeef de bloem boven een kom en voeg wat zout toe. Verwarm de melk lauwwarm en los de gist op in wat lauwe melk. Maak een kuiltje in de bloem... bekijk recept »

Pagina 96 van 100