744 recepten met gorgonzola
3 venkelknollen zout peper 1 kleine krop ijsbergsla 200 gram blauwe kaas (bijvoorbeeld gorgonzola of Danish blue) in dunne plakken 2 dl crème fraîche een grote ingevette ovenschaalSnijd de venkelknollen in plakken en kook ze ± 5 minuten in water met ... bekijk recept »
3 gele paprika's 1 blik artisjokharten, uitgelekt 10 radijsjes in plakjes 300 gram gerookte kip in dunne plakken 250 gram geblancheerde broccoliroosjes 1 bosje rucola of waterkers voor de dressing 100 gram gorgonzola 6 el slagroom zout, peper 1-2 tl ... bekijk recept »
5 sjalotjes1 knoflookteentje50 gram gorgonzolaboter2 biefstukkenversgemalen peper1 dl droge witte wijn1/8 liter Creme Fraiche. Snijd de gepelde sjalotjes, in de lengte in 6 delenSnipper het knoflookteentje en verkruimel de kaasVerhit de boter ineen p... bekijk recept »
4 kleinerijpe peren citroensap 20 gr. boter 4 eetlepels room 60 gr. gorgonzola piccante peper zout 2 el. gehakte walnoten evt. Barolo (rode wijn uit Piemonte) Snijd de peren in de lengte door, haal het klokhuis eruit en druppel wat citroensap op de s... bekijk recept »
Aardappelen 1kg. gorgonzola 100gr. salami 100gr.dikke plak slagroom 2,5dl. peper/nootmuskaat knoflook geperst 1teentje Helft van aardappelplakjes in ovenschaal leggen. Helft van de in blokjes kaas en salami erover verdelen. rest van de aardappelen er... bekijk recept »
1 pakje magor (mascarpone-gorgonzola)200 ml creme fraiche2 teentjes knoflook1 grote ui100 g magere ham voor op brood1 bouillonblokjebasilicum (vers of uit een potje) Kook pasta naar keuze gaar. Bak de ui samen met de knoflook in de hapjespan tot hij ... bekijk recept »
500 g rundergehakt100 g verkruimelde blauwe kaas (gorgonzola of roquefort)2-3 el fijngesneden bladselderijzoutpeperVoor de saus:1.1/2 dl creme fraiche75 g blauwe kaas1-2 el fijngesneden bladselderijzoutpeper Meng het gehakt met de kaas en de selderij... bekijk recept »
1 eetlepel olie 1 varkensschnitzel in reepjes 1 rode paprika in reepjes 200 g volkoren penne rigate (zak a 500 gBiologisch) 1 zak krulslamelange (100 g) 1 bakje stoofpeertjes (vers400 g 1 zakje vinaigrette (honing-appel70 ml) 150 g gormas (kaasmi... bekijk recept »
Neem 100 gram pasta p.p. 1 ui 150 gram parmezaanse kaas voor de saus en 100 gram voor garneren 150 gram pittige gorgonzola 150 ml droge witte wijn 150 ml slagroom verse basilicum oregano peper uit de molen en zout diepvies spinazie 2 eetlepels p.p. o... bekijk recept »
300gr tagliatelli300gr ham500gr courgettes4dl room200gr gorgonzola of cambozolapaneermeelboterolijfolie Kook de tagliatelli en laat goed uitdruipen. Giet in een vuurvaste schotel die met boter ingesmeerd is. Snijdt de courgettes in stukjes en roerbak... bekijk recept »