Recepten met zeeduivel

283 recepten met zeeduivel

Zeeduivel

Zeeduivel Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.

Visbrochettes met komkommer

Voor 4 personen: 400 gram zeeduivel (lotte) 200 gram zeebrasemfilet paprikapoeder 1 komkommerSnij de visfilets in stukken en strooi er wat paprikapoeder over. Schil de komkommer, snij ze in grote stukken en halveer die. Doe de stukjes komkommer in ee... bekijk recept »

Tempura Nuggets

100 gr. tempurabloem (toko's of grote supermarkten0 1 1/2 dl.ijskoud bronwater met koolzuur zonnebloemolie Naar keuze stukjes:(2 cm) aubergine courgette champions paprika olijven kabbeljauw zeeduivel gamba's kipfilet kalkoenfilet worteltjes lenteuitj... bekijk recept »

Aardappelsalade

750 gram vastkokende aardappelenongeschild.kippenbouillon van tablet.2 dl knoflookmayonaise(zie elders deze pagina)2 eetlepels kappertjesuitgelekt.4 el fijngesneden peterselie.zout en peper. Bereidingswijze Kook de aardappelen in ong 20 minuten in de... bekijk recept »

Bouillabaisse

1 ui1/2 prei500 gram rijpe tomaten4 el olijfolie2 teentjes knoflook1 tl venkelzaad1 tl gedroogde rozemarijn1 tl gedroogde tijm1 envelopje saffraan1 stukje schil van een schoonheboende sinaasappelzoutpeper1 1/2 kg visfilet (zeeduivelpoonwijtingzeebaar... bekijk recept »

Bierbouillabaise

2 kg stevige vis (kabeljauwpoontongzeeduivel?) 2 wortelen - 1 prei - 6 sjalotten kruidentuiltje van peterselietijm en laurier 3 flessen (33 cl) Tongerlo Dubbel Bruin 6? 50 g braadboter 5 eetlepels bloem - peterselie - peper en zout Maak de visse... bekijk recept »

Lichte zeevruchtensoep met kokosmelk

5 cl droge witte wijn 4 soeplepels kokosmelk 200 g krabvlees 1 potje saffraanstampers zout peper 40 cl schaaldierenbouillon 4 sint-jakobsnoten (ook het rode gedeelte) 4 zeeduivelmoten 2 wortelen in fijne schijfjes 1 preiwit in kleine stukjes 2 soeple... bekijk recept »

Zeeduivelfilet met rijst en saffraan

600 g zeeduivelfilet (in blokjes)150 g gedroogde tomaten (fijngesneden)250 g langkorrelrijst2 l visfond2 el jenever (oud)40 g kaas (gemalen)1 cl extra vierge olijfolie75 g bakboter1 tl komijnzaad10 druppels tabasco1 potje saffraanpoederpeperzout1. Sn... bekijk recept »

Zarzuela

400 g zeeduivel400 g zeebaars400 g kabeljauw500 g inktvis6 amandelen2 uien3 tomaten100 ml droge, witte wijn2 el Brandewijn400 ml visbouillon2 tenen knoflook1 el peterselie (gehakt)100 g mosselen (gekookt en uit de schelp)bloemolijfoliepeperzout1. Ver... bekijk recept »

arroz de peixe

150 gram witvis, liefst zeeduivel 12 stuks gamba of tiger shrimp 200 gram kipfilet of dij 5 eetlepels olijfolie 2 stuks flinke uien 6 teentjes knoflook 1 stuks grote tomaat of 2 kleinere 1 bos verse koriander 4 takjes peterselie 1 glas witte... bekijk recept »

Stoemp van asperges

½ bloemkool ½ bot groene asperges ½ bot witte asperges 1 ui 400 g bloemaardappelen peper en zout muskaatnoot 1 klontje boter 1 ei 1 scheutje melk 4 filets Lotte (staartvis of zeeduivel) peper en zout 150 g boter 1 citroen e... bekijk recept »

Pagina 23 van 29