Recepten met zeeduivel

283 recepten met zeeduivel

Zeeduivel

Zeeduivel Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.

Fricassee van lotte met rijst en saffraanboter

Tabasco 1 el olijfolie 2 el anijslikeur 500 gr lotte (zeeduivel) 2 kookbuiltjes langgraan rijst van 125 gr 150 gr gedroogde Italiaanse tomaten 1 tl komijnzaad Boter 1 dopje saffraan 40 gr Parmezaanse kaas Zout Breng 1 liter water, samen met 15 drupp... bekijk recept »

Zeeduivelbrochettes

600 gr zeeduivelstaart 16 plakjes dungesneden gerookte ham 16 kleine Parijse champignons olijfolie 1 teentje knoflook 1,5 el tomatenpuree 6 el mayonaise peper&zout (pezo) 4 platte metalen spiezen1. Borstel de champingnons schoon.2. Snij de zeedui... bekijk recept »

Vispastei

10 grote garnalen 1 eetlepel citroensap 400 gr tongschar- (of wijting)filet 2 eiwitten 2 dl creme fraiche Zout Peper 40 gr boter 4 sjalotten, fijngehakt 150 gr champignons, fijngehakt 4 eetlepels peterselie, fijngehakt 450 gr bladerdeeg (10 plakjes) ... bekijk recept »

Zeevruchtenpasta

400 g spaghetti20 mosselen2 inktvissen (in ringen)12 scampi's (gepeld, met het staartje er nog aan)100 g garnalen (gepeld)300 g zeeduivel (in hapklare stukken)1 venkelknol2 preiwitten1 dl room2 el Noilly Prat2 dl droge, witte wijnolijfolie2 teentjes ... bekijk recept »

Zeeduivelmedaillon met tompoes van groenten

zout en peper 4 eetlepels Solo 4 eetlepels suiker 1 aubergines 1 courgette 4 tomaten 1 teentje look 250 g champignons 2 eetlepels citroensap 600 g zeeduivel medaillons 1 ui 1. Snijd de tomaten in 4 stukken, ontpit ze en schik ze op een ovenp... bekijk recept »

Gemarineerd zeeduivelspiesje op de barbecue

500 gr zeeduivel 4 sneetjes gerookte zalm 2 grote uien 1 citroen 2 klontjes suiker 4 stronkjes witloof 1 rode paprika 2 sjalotjes 5 dl melk scheutje zoete likeur marjolein,bieslook,dragon,dille,p.z,notenolie1. Voor de marinade2. Meng alle kruiden met... bekijk recept »

Vispannetje Met Tomaat

200 g filet van vaste vis (zalmzeewolfzeeduivelwijting)6 scampis (diepvries)2 sjalotjesknoflookmiddelgroot blik tomatenblokjes1 rode paprika250 g champignons1 dl witte wijn1 el tomatenpureeverse peterselie en dilleandere verse tuinkruiden (oreganobie... bekijk recept »

Spaghettini Met Zeevruchten

1/2 dl olijfolie2 teentjes knoflook fijngesneden2 peperochini (gedroogde pepertjes) verkruimeld4 ansjovisjes fijngesneden8 kerstrotomaatjes in blokjes1 kg vongole (tapijtschelpen) en/of mosselen400 g visfilets bijv. tongdoradezeeduivelzeebaars4 lango... bekijk recept »

Rape A La Marinera

 4 zeeduivelfilets van 150 gr.  2 deciliter olijf olie  4 gamba?s  8 gepelde grote tomaten.  Knoflook  lente-ui  een ui  een mespunt komijn  cayennepeper  peper en zout &... bekijk recept »

Zarzuela

500 gr mosselen6 gamba's100 gr inktvisringen ongepaneerd500 gr visfilet zoals tilapia en zeeduivel of kabeljauw20 gr boter6 el olijfolie8 teentjes knoflook2 ontveld tomaten in stukjes zonder zaadjes1 klein blikje tomatenpuree1 1/2 dl droge witte wijn... bekijk recept »

Pagina 22 van 29