Recepten met zeeduivel

283 recepten met zeeduivel

Zeeduivel

Zeeduivel Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.

Bierbouillabaise

2 kg stevige vis (kabeljauwpoontongzeeduivel?) 2 wortelen - 1 prei - 6 sjalotten kruidentuiltje van peterselietijm en laurier 3 flessen (33 cl) Tongerlo Dubbel Bruin 6? 50 g braadboter 5 eetlepels bloem - peterselie - peper en zout Maak de visse... bekijk recept »

Lotte met prei

voor 4 personen: 800 g lottefilet (zeeduivel) 2 dl witte wijn 2 dl visfumet 1 halve ui in snippers (+/- 100 g ) 3 dl verse room 3 fijngesneden prei-witten sap van een 1/2 citroen 1 eetlepel gehakt bieslook boter peper en zoutDe filet van lotte pocher... bekijk recept »

Moten vis met prei en olijven

Neem 4 moten vis dit kan zeeduivel,heilbot,of tarbot wezen4 schone preien12 olijveneen scheut witte wijn6 dl waterzout en peper- Bak de prei en de dan fijn gesneden olijven als de prei zacht is voeg er dan de wijn bij en het water en zout en peper. -... bekijk recept »

Zeeduivelfilet in rivierkreeftensaus

700 gram zeeduivel 500 gram rivierkreeften 2 eetlepels tomatenpuree 60 gram worteltjes 1 prei 1 ui 2 eetlepels verse dragon 2 eetlepels peterselie 0,1 deciliter armagnac 3 bakjes crème fraîche 50 gram roomboter Zet de rivierkreeften aan in de roombot... bekijk recept »

Visschelp

Voor 4 personen: 120 ml visbouillon 100 ml witte wijn (droge) 100 ml room 20 g bloem 15 g vetstof ketchup peper, zout,cayennepeper 1 kleine ui (gesnipperd) 8 champignons (in julienne) 4 stukjes witte visfilet (zeewolf, zeeduivel, leng, gestoomd) 8 mo... bekijk recept »

Visserssoep

900 gram wijting, zeeduivel, baars en/of brasem, schoongemaakt en in niet te grote stukken. 2 uien, gepeld en gesnipperd 3 teentjes knoflook, gehakt 2 tomaten, ontveld en gehakt 1 eetlepel olie Takje verse tijm 1 laurierblaadje 2 stukjes dungeschaafd... bekijk recept »

Vis op de steengrill

Voor 4 personen: Voor vier reuzengarnaalspiesjes: 16 zoetwater reuzengarnalen 1 limoen 4 takjes dille Voor vier sint-jakobspiesjes: 12 sint-jakobsnoten 12 kleine plakjes bacon 250 g gerookte, niet gesneden Atlantische zalm Voor vier mosselspiesjes: 2... bekijk recept »

Visbrochette

voor 4 personen: 500 gr vis ( kabeljauw-wijting-roodbaars-zeeduivel), 300 gr paprika : gele ,groene en rode 200 gr champions, sap van 1 citroen, 1 grote ui, 1 dl olie, 1/2 dl azijn, mespunt komijn, tijm, rozemarijn en peperspoel de vis, droog hem en ... bekijk recept »

Visbrochettes met komkommer

Voor 4 personen: 400 gram zeeduivel (lotte) 200 gram zeebrasemfilet paprikapoeder 1 komkommerSnij de visfilets in stukken en strooi er wat paprikapoeder over. Schil de komkommer, snij ze in grote stukken en halveer die. Doe de stukjes komkommer in ee... bekijk recept »

Connemara

1 kilo mosselen 400 g diverse visfilets(bv.:wijtingfilets, tongscharfilets,zeeduivelenz.) 50 g ui 50 g prei 50 g wortel 50 g groen selderij 50 g venkel 100 g aardappelen 2 dl witte wijn 5 dl visfumet 25 g roux 30 g gerookte heilbot 2 cl room 100 g br... bekijk recept »

Pagina 20 van 29