Recepten met zeeduivel

283 recepten met zeeduivel

Zeeduivel

Zeeduivel Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.

Visbrochettes met komkommer

Voor 4 personen: 400 gram zeeduivel (lotte) 200 gram zeebrasemfilet paprikapoeder 1 komkommerSnij de visfilets in stukken en strooi er wat paprikapoeder over. Schil de komkommer, snij ze in grote stukken en halveer die. Doe de stukjes komkommer in ee... bekijk recept »

Connemara

1 kilo mosselen 400 g diverse visfilets(bv.:wijtingfilets, tongscharfilets,zeeduivelenz.) 50 g ui 50 g prei 50 g wortel 50 g groen selderij 50 g venkel 100 g aardappelen 2 dl witte wijn 5 dl visfumet 25 g roux 30 g gerookte heilbot 2 cl room 100 g br... bekijk recept »

Tempura Nuggets

100 gr. tempurabloem (toko's of grote supermarkten0 1 1/2 dl.ijskoud bronwater met koolzuur zonnebloemolie Naar keuze stukjes:(2 cm) aubergine courgette champions paprika olijven kabbeljauw zeeduivel gamba's kipfilet kalkoenfilet worteltjes lenteuitj... bekijk recept »

Noedels Met Tilapia, Garnalen, Sugar Snaps En Sesamsaus

150 g brede noedels 200 g tilapia of andere witvis (kabeljauwzeeduivelkoolvis) 1 bakje cocktailgarnalen (125 g) 1 el olie Voor de sesamsaus: 2 el sesamolie 2 el Japanse sojasaus (Kikkoman) 1 el ketchup 2 el rijst- of witte wijnazijn 2 tl chilipasta o... bekijk recept »

Salade met gegrilde kabeljauw, spekjes en citroendressing

2 stukken kabeljauwfilet à 75 gram 3 plakjes ontbijtspek 6 kerstomaatjes 1 lente-uitje 3 theelepels Franse mosterd 1 eetlepel fijngehakte dille 2 eetlepels citroensap 6 eetlepels olijfolie 100 gram gemengde sla Zout en peperVerwarm de grill voor op d... bekijk recept »

Aardappelsalade

750 gram vastkokende aardappelenongeschild.kippenbouillon van tablet.2 dl knoflookmayonaise(zie elders deze pagina)2 eetlepels kappertjesuitgelekt.4 el fijngesneden peterselie.zout en peper. Bereidingswijze Kook de aardappelen in ong 20 minuten in de... bekijk recept »

Cioppino (met Mosselen En Scampi)

1 kg mosselen3/4 l rode wijn2 grote uien3 teentjes knoflook2 groene paprika's600 g vleestomaten250 g champignons1 bosje basilicum8 el olijfolie1.1/2 tl zout1 tl versgemalen witte peper75 g tomatenpuree750 g gefileerde zeeduivel500 g verse scampi1 bos... bekijk recept »

Vispilav

2 uienfijngesnipperd 5 el olijfolie 1 groene paprikain stukjes 2 rode paprika'sin stukjes 2 teentjes knoflookgehakt 3 tomatenontveldontdaan van zaadlijsten en in blokjes 150 ml droge witte wijn 1 laurierblad 600 g witte zeevisfilets (zeeduivelzeebaar... bekijk recept »

Caldeirada : Visstoofpot Uit De Algarve

2 kg verse gemengde vis (zeeduivelroghaaizeewolf) - grof zeezout - 750 gr venusschelpen - 3 grote uien - 800 gr rijpe tomaten - 1 groene paprika - 5 teentjes knoflook - 750 gr aardappelen - 2 el peterselie - 1/4 l olijfolie - 1 of 2 piri-piri (hete p... bekijk recept »

Zeeduivelspiesjes Met Kruidenmarinade En Witlof

De zeeduivel kan vervangen worden door zeewolf of poon.500 g zeewolf o.d.4 sneetjes gerookte zalm.4 stronkjes witloof.2 grote uien.1 rode paprika.2 sjalotjes.1 citroen.Melk en suiker.Een scheutje zoete likeur (bv. Bols Abricot). VOOR DE MARINADE:Marj... bekijk recept »

Pagina 21 van 29