1000 recepten met zalm
8 grote chinese koolbladeren 250 g zalmzonder vel of graten 2 plakjes (ingelegde) gembergehakt 1 tl zout 1 eiwit 1 tl sesamolie 200 g krabvleesuit blik Zet de koolbladeren even in kokend water om ze zacht te krijgen. Leg ze op keukenpapier om uit te ... bekijk recept »
1 groot blik zalm 250 gram champignons 1/4 liter kaassaus citroensap peterselie 20 gram boter. Beboter een vuurvate schotel. Verwijder graten en vel van de zalm en schik hem in de schotel. Leg de champignons er rond. Overgiet met de kaassaus. Be... bekijk recept »
400 g pasta (penne of spiraaltjes)1 (rode) ui2 teentjes knoflook1 courgette2 citroenen3 eetlepels olijfolieversgemalen peperzout4 moten zalm (ca. 150 g per stuk)2 eetlepels roerbakolie of zonnebloemolie2 eetlepels gehakte Italiaanse kruiden (tijmoreg... bekijk recept »
Groot blik zalm 3dl melk 1 teen knoflook 1-2 uien Peperzout naar smaak Gedroogde italiaanse kruiden 2 theelepels Blanke variatie saus (van Honig) 4 eetlepels Tagliatella of andere pasta Olijfolie Kook de pasta. Terwijl de pasta kookt fruit je de ui e... bekijk recept »
1000 g zalmfilets met vel 4 citroenen 8 el olie bosje bieslook 4 el kappertjes 7 takejes gladde peterselie zout peper Verwijder de eventuele graten uit de zalmfilet en snijd hem diagonaal in zo dun mogelijke plakken. Verdeel de plakken over 4 ... bekijk recept »
500 g macaroni 2 blikjes zalm 1 zakje macaroni kruidenmix 100 g geraspte parmezaanse kaas 35 g geraspte rigotta 35 g geraspte mozarella snufje zout Saus: 30 g boter 30 bloem 3 dl melk 100g geraspte parmezaanse kaas 35 g geraspte rigotta 35 g geraspte... bekijk recept »
100-125 gram verse zalm in kleine blokjes 1 eetl. gesnipperde bieslook verse peper en zout van de molen 1 tot 1? eetl. olijfolie extra vergine Voor de garnering: enkele grote kappers wat zwarte olijfjes 3 in elkaar gedraaide ansjovisfilets schijfje ... bekijk recept »
125 g gemengde slablaadjes (eikebladlollo verdewaterkersfrisee)125 g (brandnetel)kaas in dunne reepjes50 g gepelde walnotengehalveerd75 g gerookte zalm in reepjes. Voor de dressing: 3 el olijfolie1 el citroensap2 tl grove mosterdzout en peper2 tl fij... bekijk recept »
300 g schotse zalm filet1 theelepel roze peperkorrels1 bosje basilicum (fijngesneden)4 dunne lente uitjes (fijngesneden)zeezoutgrof gemalen zwarte pepersap van 1 limoen2 dl basilicumolie1 krop sla (in stukken)het gele hart van 1 krop frisee sla1 klei... bekijk recept »
Veldsla 200 gr gerookte zalm 50 ml olijfolie 25 ml azijn 25 ml crème fraiche dille (liefst verseanders gedroogde) versgemalen peper zout 2 lente-uitjes kappertjes pijnboompitten 1 citroen Was de veldsla en verdeel deze over de borden. Was de le... bekijk recept »