1000 recepten met zalm
1000 g zalmfilets met vel 4 citroenen 8 el olie bosje bieslook 4 el kappertjes 7 takejes gladde peterselie zout peper Verwijder de eventuele graten uit de zalmfilet en snijd hem diagonaal in zo dun mogelijke plakken. Verdeel de plakken over 4 ... bekijk recept »
500 g macaroni 2 blikjes zalm 1 zakje macaroni kruidenmix 100 g geraspte parmezaanse kaas 35 g geraspte rigotta 35 g geraspte mozarella snufje zout Saus: 30 g boter 30 bloem 3 dl melk 100g geraspte parmezaanse kaas 35 g geraspte rigotta 35 g geraspte... bekijk recept »
100-125 gram verse zalm in kleine blokjes 1 eetl. gesnipperde bieslook verse peper en zout van de molen 1 tot 1? eetl. olijfolie extra vergine Voor de garnering: enkele grote kappers wat zwarte olijfjes 3 in elkaar gedraaide ansjovisfilets schijfje ... bekijk recept »
125 g gemengde slablaadjes (eikebladlollo verdewaterkersfrisee)125 g (brandnetel)kaas in dunne reepjes50 g gepelde walnotengehalveerd75 g gerookte zalm in reepjes. Voor de dressing: 3 el olijfolie1 el citroensap2 tl grove mosterdzout en peper2 tl fij... bekijk recept »
300 g schotse zalm filet1 theelepel roze peperkorrels1 bosje basilicum (fijngesneden)4 dunne lente uitjes (fijngesneden)zeezoutgrof gemalen zwarte pepersap van 1 limoen2 dl basilicumolie1 krop sla (in stukken)het gele hart van 1 krop frisee sla1 klei... bekijk recept »
Veldsla 200 gr gerookte zalm 50 ml olijfolie 25 ml azijn 25 ml crème fraiche dille (liefst verseanders gedroogde) versgemalen peper zout 2 lente-uitjes kappertjes pijnboompitten 1 citroen Was de veldsla en verdeel deze over de borden. Was de le... bekijk recept »
350 gr verse zalmfilet of 1/2 literblik rode zalm, uitgelekt, ontveld en -g; raat en in stukjes 600 ml water 250 ml zoutarme kippenbouillon 1 middelgrote wortel, in dobbelsteentjes gesneden 1 teentje knoflook, uitgeperst 1 middelgrote ui, fijngehakt ... bekijk recept »
350 gr verse zalmfilet of 1/2 literblik rode zalm, uitgelekt, ontveld en -g; raat en in stukjes 600 ml water 250 ml zoutarme kippenbouillon 1 middelgrote wortel, in dobbelsteentjes gesneden 1 teentje knoflook, uitgeperst 1 middelgrote ui, fijngehakt ... bekijk recept »
750 gr verse, geschilde witte asperges zout 500 gr gefileerde zalm in 6 gelijke stukken 1 visbouillontablet 2 eetlepels slagroom 1 eetlepel droge witte vermout (Noilly Prat) 1 flinke mespunt allesbinder 200 gr ijskoude gezouten boter in 6-8 gelijke s... bekijk recept »
100 gram tagliatelle 100 gram gerookte zalm zout 1 vleestomaat 3 el crème fraîche versgemalen peper 1 el bieslook Snijd de zalm in reepjes. Kruis de tomaat in, dompel hem enkele seconden in kokend water en ontvel. Halveer de tomaat, verwijder v... bekijk recept »