172 recepten met schol
750 g visgraten en -koppen van magere vissoorten (bijv. wijtingscholtongviswinkel) 5 el olie 600 g kippenbouten 1 blaadje laurier schil van 1/2 (liefst biologische) sinaasappel 2 takjes peterselie 5 witte peperkorrelsgekneusd 1/2 tl gedroogde tijmbla... bekijk recept »
Nodig: 500 gram filet van tong, schol of schelvis, of moten kabeljauw of koolvis, vers of uit de diepvries 75 gram boter zout 40 gram bloem 2 dl melk 5 eetlepels droge witte wijn mespunt geraspte nootmuskaat peper 150 gram gepelde gekookte garnalen o... bekijk recept »
400 gram filet van tong, schol of schelvis, of moten kabeljauw of koolvis 75 gram boter zout 40 gram bloem 2 dl melk 5 eetlepels droge witte wijn mespunt geraspte nootmuskaat peper 150 gram gepelde gekookte garnalen 1 in dunne schijven gesneden citro... bekijk recept »
[color=bleu:3d0677882d]Voor het beignetdeeg[/color:3d0677882d] : 250 g Anco Patisseriebloem, zeezout, 1,5 dl Primus, 1 stijfgeklopt eiwit, 2 eierdooiers [color=bleu:3d0677882d]Om te frituren[/color:3d0677882d]: 1/2 kg mosselen, 1 dl witte wijn, 8 ? 1... bekijk recept »
400 gr schol- of tongscharfilet 200 gr zalmfilet 2 eidooierslosgeklopt 1/8 liter slagroom zoutpeper 200 gr spinazieblaadjes 1-2 eetlepels groene peperkorrels op wateruitgelekt mayonaise extra nodig: kleine patevorm of cakevorm(met deksel)met olie ing... bekijk recept »
- 130 gr. bloem - zout - 1 eetlepel olie - 2 eieren - 1 1/2-2 deciliter melk op kamertemperatuur. - 500 gram schoongemaakte vis bijvoorbeeld filet van schelvis en scholinktvisjesgekookte gepelde grote garnalengekookte mosselensardines 1. Zeef de bloe... bekijk recept »
2 pladijzen (schol) van ± 250 gr elk 2 aardappelen 5 blaadjes zuring 100 gr gerookt spek 1 dl room 1 prei Arachideolie 2 witlof struikjes 1 dl bruine kalfsfond 1 flesje De Koninck 5 kerstomaten De boontjes uit 6 tuinbonen of 6 asperges 10 gr s... bekijk recept »
600 g scholfilet 150 g rivierkreeftstaartjes of roze garnalen 1 zakje kaassaus 50 g geraspte belegen kaas zoutpeper 1 limoen of 1/2 citroen 2 bosuitjes 1 rode peper 2 tomaten 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de limoen schoon en ras... bekijk recept »
600 g scholfilet 150 g rivierkreeftstaartjes of roze garnalen 1 zakje kaassaus 50 g geraspte belegen kaas zoutpeper 1 limoen of 1/2 citroen 2 bosuitjes 1 rode peper 2 tomaten 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de limoen schoon en ras... bekijk recept »
600 g scholfilet 150 g rivierkreeftstaartjes of roze garnalen 1 zakje kaassaus 50 g geraspte belegen kaas zoutpeper 1 limoen of 1/2 citroen 2 bosuitjes 1 rode peper 2 tomaten 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de limoen schoon en ras... bekijk recept »