172 recepten met schol
4 sliptongen (alternatief: schol, tong, roodbaarsfilet) 1 komkommer 3 bosuitjes sap van een halve citroen zout, versgemalen peper 4 eetlepels bloem 4 eetlepels vloeibare margarine 125 ml creme fraiche 1 1/2 eetlepel dille, fijngehaktSchil de komkomme... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 sliptongen alternatief: schol, tong, roodbaarsfilet 1 komkommer 3 bosuitjes sap van een halve citroen zout, versgemalen peper 4 eetlepels bloem 4 eetlepels vloeibare margarine 125 ml crème fraîche 1/2 fijngehakte dilleSchil de komk... bekijk recept »
8 filets schol of tong 1 eetlepel gehakte peterselie 1 eenlepel gehakte bieslook 2 eieren, 1 eetlepel olie geraspte schil van een kleine citroen 4 eentlepels broodkruimels 1 eetlepel broodkruimels peper en zoutKluts de eieren en een ondiepe schaal. D... bekijk recept »
Voor 2 personen: 1 rode Spaanse peper 2 tomaten 2 EL sesamolie 1 fijngehakte ui 1 EL azijn zout versgemalen zwarte peper 250 g gefileerde vis (bijv. schol-, baars-, kabeljauwfilet)- De Spaanse peper ontpitten en fijnhakken. De tomaten met koken... bekijk recept »
600 g scholfilet 50 g hazelnoten 2 sneetjes witbrood 1/2 eetlepel kerriepoeder 1 eiwit zout en peper 25 g boter 4 eetlepels olijfolie 500 g panklare prei 1 eetlepel citroensap- Spoel de scholfilets af onder koud water en dep ze droog. Halveer ze in d... bekijk recept »
50 gram bloem peper (uit de molen) 4 zeetongen zonder vel 4 eetlepels olie 100 gram boter Jozo Flakes 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels fijngehakte peterselie extra nodig: keukenpapierMeng de bloem met peper naar smaak. Haal de tongen door de bloem. ... bekijk recept »
voor 4 personen: 200g boter 1 witte selder 3 uien 6 grote aardappelen 1 teentje look gehakte peterselie 1kg tomaten 4 stukken zeepaling of zeewolf 400g filet van kabeljauw 4 filets van Schotse schol of pladijs 2kg mosselen 1/2 l witte wijn (droog) tw... bekijk recept »
750 gram filet (bot, maar tong, roodbaars of schol schijnt ook te mogen) 1 theelepel azijn 30 gram gesmolten boter 100 gram geraspte mierikswortel 1 middelgrote, geschilde en geraspte appel 1,5 a 2 dl. zure room zout suikerBereiding: Doe een ... bekijk recept »
Marinade:sap van 1 kleine citroen1 el.sojasaus1 el oestersaus1 el pruimensaus1 scheutje rijstazijn of sherrywat zouten wat gemalen sichuanpeper. VOOR DE ROLLADE:400 gr. gefileerde vis(schol of kabekjauwfilet) in blokjes snijden ,50 grtauge50 gr. diep... bekijk recept »
1 kilo gemengde vis [scholzalmkabeljauw]250-300gr mosselen250gr kokkels en eventueel St.Jacobsschelp. Daarnaast een blikje tomatenpureeen stuk of 3 uien. Een kleine preiverse peterselie en wat thijm. Maak de uien schoon en fruit ze samen met de tomat... bekijk recept »