Recepten met schol

172 recepten met schol

Schol

Schol Zeer gewaardeerde vis. De meeste schol ter wereld wordt in Nederland aangevoerd. Is meestal zo'n 25 tot 40 cm. Bruine bovenkant met oranje stippen. Aan deze zijde dient men ook twee of drie inkepingen te maken alvorens te bakken, om kromtrekken in de pan te voorkomen. Kort bakken om uitdrogen te voorkomen. Het lekkerst in het najaar. Mooi blank zeevlees maar iets wateriger dan tong. Ook uitstekend geschikt om te frituren.

Sliptong met komkommersaus

4 sliptongen (alternatief: schol, tong, roodbaarsfilet) 1 komkommer 3 bosuitjes sap van een halve citroen zout, versgemalen peper 4 eetlepels bloem 4 eetlepels vloeibare margarine 125 ml creme fraiche 1 1/2 eetlepel dille, fijngehaktSchil de komkomme... bekijk recept »

Sliptong met komkommersaus

Voor 4 personen: 4 sliptongen alternatief: schol, tong, roodbaarsfilet 1 komkommer 3 bosuitjes sap van een halve citroen zout, versgemalen peper 4 eetlepels bloem 4 eetlepels vloeibare margarine 125 ml crème fraîche 1/2 fijngehakte dilleSchil de komk... bekijk recept »

Vis in Broodkruimels

8 filets schol of tong 1 eetlepel gehakte peterselie 1 eenlepel gehakte bieslook 2 eieren, 1 eetlepel olie geraspte schil van een kleine citroen 4 eentlepels broodkruimels 1 eetlepel broodkruimels peper en zoutKluts de eieren en een ondiepe schaal. D... bekijk recept »

Vis in pikante tomatensaus

Voor 2 personen: 1 rode Spaanse peper 2 tomaten 2 EL sesamolie 1 fijngehakte ui 1 EL azijn zout versgemalen zwarte peper 250 g gefileerde vis (bijv. schol-, baars-, kabeljauwfilet)- De Spaanse peper ontpitten en fijnhakken. De tomaten met koken... bekijk recept »

Gebakken scholfilet met prei

600 g scholfilet 50 g hazelnoten 2 sneetjes witbrood 1/2 eetlepel kerriepoeder 1 eiwit zout en peper 25 g boter 4 eetlepels olijfolie 500 g panklare prei 1 eetlepel citroensap- Spoel de scholfilets af onder koud water en dep ze droog. Halveer ze in d... bekijk recept »

Gebakken zeetong à la Meuniére

50 gram bloem peper (uit de molen) 4 zeetongen zonder vel 4 eetlepels olie 100 gram boter Jozo Flakes 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels fijngehakte peterselie extra nodig: keukenpapierMeng de bloem met peper naar smaak. Haal de tongen door de bloem. ... bekijk recept »

Koksijdse vishutsepot

voor 4 personen: 200g boter 1 witte selder 3 uien 6 grote aardappelen 1 teentje look gehakte peterselie 1kg tomaten 4 stukken zeepaling of zeewolf 400g filet van kabeljauw 4 filets van Schotse schol of pladijs 2kg mosselen 1/2 l witte wijn (droog) tw... bekijk recept »

Bot met Mierikswortel

750 gram filet (bot, maar tong, roodbaars of schol schijnt ook te mogen) 1 theelepel azijn 30 gram gesmolten boter 100 gram geraspte mierikswortel 1 middelgrote, geschilde en geraspte appel 1,5 a 2 dl. zure room zout suikerBereiding: Doe een ... bekijk recept »

GESTOOMDE VISROLLADE.

Marinade:sap van 1 kleine citroen1 el.sojasaus1 el oestersaus1 el pruimensaus1 scheutje rijstazijn of sherrywat zouten wat gemalen sichuanpeper. VOOR DE ROLLADE:400 gr. gefileerde vis(schol of kabekjauwfilet) in blokjes snijden ,50 grtauge50 gr. diep... bekijk recept »

Soljanka

1 kilo gemengde vis [scholzalmkabeljauw]250-300gr mosselen250gr kokkels en eventueel St.Jacobsschelp. Daarnaast een blikje tomatenpureeen stuk of 3 uien. Een kleine preiverse peterselie en wat thijm. Maak de uien schoon en fruit ze samen met de tomat... bekijk recept »

Pagina 13 van 18