Recepten met schol

172 recepten met schol

Schol

Schol Zeer gewaardeerde vis. De meeste schol ter wereld wordt in Nederland aangevoerd. Is meestal zo'n 25 tot 40 cm. Bruine bovenkant met oranje stippen. Aan deze zijde dient men ook twee of drie inkepingen te maken alvorens te bakken, om kromtrekken in de pan te voorkomen. Kort bakken om uitdrogen te voorkomen. Het lekkerst in het najaar. Mooi blank zeevlees maar iets wateriger dan tong. Ook uitstekend geschikt om te frituren.

basis visbouillon

500 gram stukjes vis bv. (tarbot.kabeljauw.schol) 1 ui 1 laurierblad 4 takjes peterselie 2 takjes bladselder 1 deciliter witte wijn peper en zout naar smaak 1. Spoel de vis af onder stromend water. Leg het in een pan met 1 liter water. Voeg gesne... bekijk recept »

Viscurry

 1-2 el geraspte gedroogde kokos  3 el olie  1 uiin dunne ringen  1 rode peperin ringen  1 el geraspte gemberwortel  2 teentjes knoflookgeperst  2-3 tl kerriepoeder  ? tl gemalen piment  ... bekijk recept »

Scholfilet Met Rivierkreeftjes En Kaassaus

600 g scholfilet 150 g rivierkreeftstaartjes of roze garnalen 1 zakje kaassaus 50 g geraspte belegen kaas zoutpeper 1 limoen of 1/2 citroen 2 bosuitjes 1 rode peper 2 tomaten Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de limoen schoon en rasp d... bekijk recept »

Scholfilet Met Rivierkreeftjes En Kaassaus

600 g scholfilet 150 g rivierkreeftstaartjes of roze garnalen 1 zakje kaassaus 50 g geraspte belegen kaas zoutpeper 1 limoen of 1/2 citroen 2 bosuitjes 1 rode peper 2 tomaten 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de limoen schoon en ras... bekijk recept »

Scholfilet Met Kaassaus

600 gram scholfilet150 gram rivierkreeftstaartjes1 zakje kaassaus50 gram geraspte belegen kaaszout en peper1 limoen2 bosuitjes1 rode peper2 tomaten Verwarm de oven voor op 200 ?C. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil eraf. Pers de limoen uit... bekijk recept »

Scholfilet Met Rivierkreeftjes En Kaassaus

600 g scholfilet 150 g rivierkreeftstaartjes of roze garnalen 1 zakje kaassaus 50 g geraspte belegen kaas zoutpeper 1 limoen of 1/2 citroen 2 bosuitjes 1 rode peper 2 tomaten 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de limoen schoon en ras... bekijk recept »

Scholfilet Met Rivierkreeftjes En Kaassaus

600 g scholfilet 150 g rivierkreeftstaartjes of roze garnalen 1 zakje kaassaus 50 g geraspte belegen kaas zoutpeper 1 limoen of 1/2 citroen 2 bosuitjes 1 rode peper 2 tomaten 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de limoen schoon en ras... bekijk recept »

Scholfilet Met Rivierkreeftjes En Kaassaus

600 g scholfilet 150 g rivierkreeftstaartjes of roze garnalen 1 zakje kaassaus 50 g geraspte belegen kaas zoutpeper 1 limoen of 1/2 citroen 2 bosuitjes 1 rode peper 2 tomaten 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de limoen schoon en ras... bekijk recept »

Scholfilet Met Rivierkreeftjes En Kaassaus

600 g scholfilet 150 g rivierkreeftstaartjes of roze garnalen 1 zakje kaassaus 50 g geraspte belegen kaas zoutpeper 1 limoen of 1/2 citroen 2 bosuitjes 1 rode peper 2 tomaten 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de limoen schoon en ras... bekijk recept »

Caldo De Mariscos

500 gr. Ongekookte gamba's, verse of diepvries500 gr. Visgraten van wit platvis (tong, schol,tongschar)2 eetl. Boter2 Lente uitjes1 teentje Knoflook1 blaadje Laurier1 theel. Paprikapoeder1 eetl. Peterselie fijngehaktBroodcroutons naar wens200 gr. Wit... bekijk recept »

Pagina 14 van 18