Recepten met schol

172 recepten met schol

Schol

Schol Zeer gewaardeerde vis. De meeste schol ter wereld wordt in Nederland aangevoerd. Is meestal zo'n 25 tot 40 cm. Bruine bovenkant met oranje stippen. Aan deze zijde dient men ook twee of drie inkepingen te maken alvorens te bakken, om kromtrekken in de pan te voorkomen. Kort bakken om uitdrogen te voorkomen. Het lekkerst in het najaar. Mooi blank zeevlees maar iets wateriger dan tong. Ook uitstekend geschikt om te frituren.

Vissoep

6 eetlepels slaolie of andere olie1 grote fijngesnipperde ui1 teentje knoflook uit de knijper100grrijst1 kleine selderieknol1-2 dunne preien2-3 worteltjes1 kleine venkelknol750 gr:moten kabeljauw,schelvis of wijting of filets van schol,tong of tarbot... bekijk recept »

Stoofpotje Van Gemengde Vis Met Een Knapperig Korstje

2 sjalotjes 200 gram venkel 2,5 dl. droge witte wijn 4 dl. visbouillon 4 dl. slagroom gemengd met 1 theelepel maizena zout en versgemalen peper 150 gram zalmfilet 150 gram filet van wittebv. tongschol of schelvis 100 gram garnalen boter of olijfolie ... bekijk recept »

Mexicaanse Vissoep

1 ui 2 teentjes knoflook 3 eetl. olijfolie 4 vleestomaten 1,5 l visbouillon (van tablet) 1 dl droge witte wijn 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) 1 winterwortel 200 g gesneden groene kool of witte kool 200 g zalmfilet 300 g witvisfilet (scholka... bekijk recept »

Mexicaanse Vissoep

1 ui 2 teentjes knoflook 3 eetl. olijfolie 4 vleestomaten 1,5 l visbouillon (van tablet) 1 dl droge witte wijn 1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) 1 winterwortel 200 g gesneden groene kool of witte kool 200 g zalmfilet 300 g witvisfilet (scholka... bekijk recept »

Wortel-vissoep Met Scholrolletjes

Voorgerecht voor 4 personen bereidingstijd: 1 0 tot 20 minuten 196 kcal / 822 kj p.p. 1 ontvelde gefileerde schol (4 filets) 2 eetlepels fijngehakte dille zout Spoel de scholfilets af en dep ze droog. Leg de scholfilets met de graatkant naar boven op... bekijk recept »

Visterrine Met Spinazie

400 gr schol- of tongscharfilet 200 gr zalmfilet 2 eidooierslosgeklopt 1/8 liter slagroom zoutpeper 200 gr spinazieblaadjes 1-2 eetlepels groene peperkorrels op wateruitgelekt mayonaise extra nodig: kleine patevorm of cakevorm(met deksel)met olie ing... bekijk recept »

Vispotje Met Saus

500 gram visfilets (scholzeeduivelkabeljauwzwarte en witte koolvis) Voor de bouillon, 2 dl. water 2 dl. witte wijn peterselie 1 ui 1 wortel 1 laurierblad zout 4 schijfjes citroen. voor de saus. 2 eidooiers 150 gram boter zout peper 1 eetl.... bekijk recept »

Italiaanse Gefrituurde Groentestukjes En Visreepjes (fritto

Ingredienten 2 deciliter Bieroud bruin 120 gram Bloem 1 Ei 250 gram Groentengemengde 1 eetlepel Korianderversegehakte Frituur-olie 2 eetlepels Olijfolie Paprikapoeder 150 gram Visfilet 2 Vleestomaten Zout Benodigde materialen: keukenpapie... bekijk recept »

Fritto Misto Di Pesce

- 130 gr. bloem - zout - 1 eetlepel olie - 2 eieren - 1 1/2-2 deciliter melk op kamertemperatuur. - 500 gram schoongemaakte vis bijvoorbeeld filet van schelvis en scholinktvisjesgekookte gepelde grote garnalengekookte mosselensardines 1. Zeef de bloe... bekijk recept »

Pladijs op een vleugje nostalgie

2 pladijzen (schol) van ± 250 gr elk 2 aardappelen 5 blaadjes zuring 100 gr gerookt spek 1 dl room 1 prei Arachideolie 2 witlof struikjes 1 dl bruine kalfsfond 1 flesje De Koninck 5 kerstomaten De boontjes uit 6 tuinbonen of 6 asperges 10 gr s... bekijk recept »

Pagina 16 van 18