Recepten met schol

172 recepten met schol

Schol

Schol Zeer gewaardeerde vis. De meeste schol ter wereld wordt in Nederland aangevoerd. Is meestal zo'n 25 tot 40 cm. Bruine bovenkant met oranje stippen. Aan deze zijde dient men ook twee of drie inkepingen te maken alvorens te bakken, om kromtrekken in de pan te voorkomen. Kort bakken om uitdrogen te voorkomen. Het lekkerst in het najaar. Mooi blank zeevlees maar iets wateriger dan tong. Ook uitstekend geschikt om te frituren.

Gemengde verrassingsfrituur

[color=bleu:3d0677882d]Voor het beignetdeeg[/color:3d0677882d] : 250 g Anco Patisseriebloem, zeezout, 1,5 dl Primus, 1 stijfgeklopt eiwit, 2 eierdooiers [color=bleu:3d0677882d]Om te frituren[/color:3d0677882d]: 1/2 kg mosselen, 1 dl witte wijn, 8 ? 1... bekijk recept »

Gestoofde visfilet met garnalensaus

400 gram filet van tong, schol of schelvis, of moten kabeljauw of koolvis 75 gram boter zout 40 gram bloem 2 dl melk 5 eetlepels droge witte wijn mespunt geraspte nootmuskaat peper 150 gram gepelde gekookte garnalen 1 in dunne schijven gesneden citro... bekijk recept »

Scholfilet Met Rivierkreeftjes En Kaassaus

600 g scholfilet 150 g rivierkreeftstaartjes of roze garnalen 1 zakje kaassaus 50 g geraspte belegen kaas zoutpeper 1 limoen of 1/2 citroen 2 bosuitjes 1 rode peper 2 tomaten 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de limoen schoon en ras... bekijk recept »

Scholfilet Met Rivierkreeftjes En Kaassaus

600 g scholfilet 150 g rivierkreeftstaartjes of roze garnalen 1 zakje kaassaus 50 g geraspte belegen kaas zoutpeper 1 limoen of 1/2 citroen 2 bosuitjes 1 rode peper 2 tomaten 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de limoen schoon en ras... bekijk recept »

Scholfilet Met Rivierkreeftjes En Kaassaus

600 g scholfilet 150 g rivierkreeftstaartjes of roze garnalen 1 zakje kaassaus 50 g geraspte belegen kaas zoutpeper 1 limoen of 1/2 citroen 2 bosuitjes 1 rode peper 2 tomaten 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de limoen schoon en ras... bekijk recept »

Waterzooi van witte vis

1200 g visfilet (witte vis; kabeljauw, zalm, wijting, schol)500 ml visbouillon300 ml droge, witte wijn1 prei2 stengels bleekselder4 wortelen2 el selder (gehakt)4 plakjes citroen2 el peterselie (gehakt)tijmzoutpeperscheut roombloem (voor 'beurre manié... bekijk recept »

GIJS Scholpakketjes met courgette, bosui en basilicumrijst

½ courgette, in blokjes4 GIJS Schol- filets50 g zwarte olijven2 tl kappertjes1 bosuitje, in schuine reepjes200 ml droge witte wijn2 el olijfolie300 g witte rijst1 bakje basilicum (20 g), blad fijngehaktbakpapier of aluminiumfolieevt. metalen p... bekijk recept »

Pladijs op een vleugje nostalgie

2 pladijzen (schol) van ± 250 gr elk 2 aardappelen 5 blaadjes zuring 100 gr gerookt spek 1 dl room 1 prei Arachideolie 2 witlof struikjes 1 dl bruine kalfsfond 1 flesje De Koninck 5 kerstomaten De boontjes uit 6 tuinbonen of 6 asperges 10 gr s... bekijk recept »

Pladijs op een vleugje nostalgie

2 pladijzen (schol) van ± 250 gr elk 2 aardappelen 5 blaadjes zuring 100 gr gerookt spek 1 dl room 1 prei Arachideolie 2 witlof struikjes 1 dl bruine kalfsfond 1 flesje De Koninck 5 kerstomaten De boontjes uit 6 tuinbonen of 6 asperges 10 gr s... bekijk recept »

Fritto Misto Di Pesce

- 130 gr. bloem - zout - 1 eetlepel olie - 2 eieren - 1 1/2-2 deciliter melk op kamertemperatuur. - 500 gram schoongemaakte vis bijvoorbeeld filet van schelvis en scholinktvisjesgekookte gepelde grote garnalengekookte mosselensardines 1. Zeef de bloe... bekijk recept »

Pagina 17 van 18