Recepten met schol

172 recepten met schol

Schol

Schol Zeer gewaardeerde vis. De meeste schol ter wereld wordt in Nederland aangevoerd. Is meestal zo'n 25 tot 40 cm. Bruine bovenkant met oranje stippen. Aan deze zijde dient men ook twee of drie inkepingen te maken alvorens te bakken, om kromtrekken in de pan te voorkomen. Kort bakken om uitdrogen te voorkomen. Het lekkerst in het najaar. Mooi blank zeevlees maar iets wateriger dan tong. Ook uitstekend geschikt om te frituren.

Vis in Broodkruimels

8 filets schol of tong 1 eetlepel gehakte peterselie 1 eenlepel gehakte bieslook 2 eieren, 1 eetlepel olie geraspte schil van een kleine citroen 4 eentlepels broodkruimels 1 eetlepel broodkruimels peper en zoutKluts de eieren en een ondiepe schaal. D... bekijk recept »

Vis in pikante tomatensaus

Voor 2 personen: 1 rode Spaanse peper 2 tomaten 2 EL sesamolie 1 fijngehakte ui 1 EL azijn zout versgemalen zwarte peper 250 g gefileerde vis (bijv. schol-, baars-, kabeljauwfilet)- De Spaanse peper ontpitten en fijnhakken. De tomaten met koken... bekijk recept »

Gebakken scholfilet met prei

600 g scholfilet 50 g hazelnoten 2 sneetjes witbrood 1/2 eetlepel kerriepoeder 1 eiwit zout en peper 25 g boter 4 eetlepels olijfolie 500 g panklare prei 1 eetlepel citroensap- Spoel de scholfilets af onder koud water en dep ze droog. Halveer ze in d... bekijk recept »

Gebakken zeetong à la Meuniére

50 gram bloem peper (uit de molen) 4 zeetongen zonder vel 4 eetlepels olie 100 gram boter Jozo Flakes 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels fijngehakte peterselie extra nodig: keukenpapierMeng de bloem met peper naar smaak. Haal de tongen door de bloem. ... bekijk recept »

Krokante vis met pikante saus

voor 4 personen: 600 g vis (kabeljauw,schol of griet), 2 wortelen, 2 uien, 2 selderstengels, 1 blokje babymaïs, 1 groene paprika, gemberpoeder, olie, 2 lepels tomatenpuree, 1 Spaans pepertje, sojasaus, droge sherry, visbouillon, 1 knoflookteentje, ve... bekijk recept »

Koksijdse vishutsepot

voor 4 personen: 200g boter 1 witte selder 3 uien 6 grote aardappelen 1 teentje look gehakte peterselie 1kg tomaten 4 stukken zeepaling of zeewolf 400g filet van kabeljauw 4 filets van Schotse schol of pladijs 2kg mosselen 1/2 l witte wijn (droog) tw... bekijk recept »

Bot met Mierikswortel

750 gram filet (bot, maar tong, roodbaars of schol schijnt ook te mogen) 1 theelepel azijn 30 gram gesmolten boter 100 gram geraspte mierikswortel 1 middelgrote, geschilde en geraspte appel 1,5 a 2 dl. zure room zout suikerBereiding: Doe een ... bekijk recept »

Scholrolletjes Ala Inge

500 gr. tongfile1 bekertje creme fraiche1 pakje tomato frittoverse basilicumrode pesto en zout. Schol in de lengte halveren, insmeren met de rode pesto, bstrooien met (zee)zout oprollen en vast zetten met een prikkertje. !0 min afgedekt in een voorve... bekijk recept »

Chinese fondue

forelfilet tarbot zalmfilet schol courgette bleekselderij prei bosuitjes champignons sojasaus citroensap olieDe stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of bouillonblokjes gebruiken. Gebruik schepne... bekijk recept »

Notenwater Uit De Elzas

Groene walnoten 60 g cognac 2 l Kirsch 250 ml kruidnagels 8 st kaneelstokje 3 cm kandijsuiker 500 g fijne suiker 500 g Meng in een grote fles :de notenpartjes, cognac, kirsch, kruidnagels,kaneel, kandijsuiker. Goed mengen en sluiten. In een warme of ... bekijk recept »

Pagina 12 van 18