Recepten met schelvis

254 recepten met schelvis

Schelvis

Schelvis Veel mensen vinden hem nog lekkerder dan kabeljauw. Veel vitamines. Helaas erg mager 0, 2% vet; eiwit 16%.

Gebakken schelvis met gekonfijt witloof

250 g basmatirijst200 g schelvishaasje (met vel)1 kg witloof3 el sojasausolijfolie2 cm gember (geraspt)peperzout1. Snij het witloof in de lengte in fijne repen. Verhit 2 el olijfolie in een wokpan, voeg het witloof toe en roerbak kort. Voeg de gerasp... bekijk recept »

Schelvis met groenten

600 g schelvisfilet600 g aardappelpuree1 prei2 wortelen100 g doperwten4 dl melk100 g kaas (geraspt)2 dl visfond125 g boter (wat voor de vorm)1 ui2 el peterselie (gehakt)1 takje tijm50 g bloempeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de groe... bekijk recept »

Fish pie van schelvis met röstilaagje

500 g schelvisfilets300 g vastkokende aardappelen6 dl melk3 preien (in fijne ringen)100 g boter50 g bloem2 el gehakt peterselie0.5 el mosterdpeperzout800 g aardappelen (voor de puree)200 ml melk (voor de puree)30 g boter (voor de puree)nootmuskaat1. ... bekijk recept »

Schelvis met koolstoemp en gepocheerd ei

4 schelvisfilets600 g bloemig kokende aardappelen400 g savooikool2 lente-uien2 el bieslook (gesnipperd)4 eieren1 blaadje laurier100 ml melk150 ml droge, witte wijn3 el witte wijnazijnboternootmuskaatpeperzout1. Schil de aardappelen en kook ze gaar. S... bekijk recept »

Carpaccio van schelvis

400 g gerookte schelvis (in plakjes)100 g quinoa2 citroenen1 gekonfijte citroen1 lente-ui (in ringen)olijfoliepeperzout1. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Maak los met een vork, kruid met peper en zout en laat afkoelen. 2. Snij... bekijk recept »

Schelvis in frituur

800 g schelvisfilet1 citroen (sap)50 g tarwebloem1 dl halfvolle melk1 eipeperzout1. Dep de visfilets goed droog en kruid naar smaak met peper en zout. 2. Pers de citroen. 3. Roer een vrij vloeibaar deeg met het losgeklopt ei, de bloem, de melk en het... bekijk recept »

Schelvis Bombay

800 g schelvisfilet30 g bakboter3 cl extra vierge olijfolie1 tl kerriepoederzout1 ui (gesnipperd)0.5 appel (Jonagold, in stukjes)20 g tarwebloem20 g roomboter1 dl halfvolle melk1 dl visfond0.5 dl room1. Snipper de ui, snij de appel in stukjes. 2. Spo... bekijk recept »

Waterzooi van schelvis

1 kg schelvisfilet1 stengel bleekselder (fijngesneden)1 preiwit (fijngesneden)1 wortel (fijngesneden)3 sjalotten2 dl droge, witte wijn2 dl visfond3 dl room2 el citroensap2 cl extra vierge olijfolie1 el bieslookpeperzout1. Snij de groenten fijn. 2. Ha... bekijk recept »

Schelvis met mosterdsaus

4 moten schelvishaasje3 dl visbouillon3 dl droge, witte wijn3 dl room3 sjalotten (fijngesnipperd)3 el graanmosterd2 eidooiers (kleine)sneetje citroen4 takjes dillewitte peperzout1. Stoom de schelvis 10 minuten. Breng de visbouillon en de witte wijn a... bekijk recept »

Ovenschotel met schelvis en spinazie

600 g schelvisfilets500 g spinazie1 ui (fijngesnipperd)2 dl room250 g kaas (gemalen)klontje boterwitte peperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C. Vet een ovenschaal in met boter. Spoel de spinazie. 2. Snij de schelvis in grote stukken. Breng ze ... bekijk recept »

Pagina 5 van 26