Recepten met schelvis

254 recepten met schelvis

Schelvis

Schelvis Veel mensen vinden hem nog lekkerder dan kabeljauw. Veel vitamines. Helaas erg mager 0, 2% vet; eiwit 16%.

Schelvis in kaassaus met broccoli en tomaat

600 g schelvisfilet 100 blauwschimmelkaas (Pas de Bleu, Roquefort...) 2,5 dl visfumet 1 dl room olijfolie 4 eetlepels gehakte dille 150 g broccoli 1 grote tomaat peper en zoutBak de visfilets in olijfolie op een fel vuur. Bestrooi ze met peper, zout ... bekijk recept »

Schelvis in mosterdsaus

Voor 4 personen: 4 schelvisfilets van ongeveer 175 gr., 2,5 dl droge witte wijn, 1 laurierblad, snufje gedroogde tijm, 125 gr. crème fraiche, 2 eetl. witte bloem, 1 eierdooier, 2 eetl. melk of room, 2 eetl. mosterdBreng de wijn en ongeveer 1,25 dl.... bekijk recept »

Schelvis met gesmolten Boter

Voor 4 personen: 1 schelvis van 1 kilo 200 gram boter 1 bosje peterselie 3 citroenen zout, peperWanneer de schelvis niet is schoongemaakt, schrap er dan de schubben af, snij de buikholte open, maak deze leeg en was de vis grondig onder stromend koud ... bekijk recept »

Schelvis met kastanjechampignons

Voor 4 personen: 130 g roomboter, op kamertemperatuur 1 citroen, schoongeboend 1 teen knoflook, fijngesneden 2 takjes dille, fijngesneden 1 bakje kastanjechampignons (250 g), gehalveerd 1 pot paddestoelenfond (380 ml) 500 g schelvisfilet 2 el bloemDo... bekijk recept »

Schelvis met lente-uitjes en moster-roomsaus

2 bosjes lente-uitjes 1 kg schelvis peper en zout 4 el citroensap 1/8 dl creme fraiche 4 el witte wijn 1/8 dl slagroom 3 el mosterd 1/2 tl suiker olijfolie voor de ovenschaalVerwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Maak de lente-uitjes schoon en s... bekijk recept »

Schelvis met rodewijnsaus

Voor 4 personen: 4 stukken schelvis ‘filet pur’ 200 ml visfond (bokaal) peper en zout Voor de saus: 1/2 L rode wijn 200 ml visfond (bokaal) 100 g blokjes gerookt spek 1 sjalot 2 eetl. rozijnen 1 eetl. boter 1 takje peterselie 1 t... bekijk recept »

Schelvis uit de oven

Voor 4 personen: 4 schelvisfilets van 1 kilogram samen, 1 theelepel zout, versgemalen zwarte peper, 2 koppen gekookte rijst, 4 kleingehakte hardgekookte eieren, 6 eetlepels gehakte peterselie, 3 eetlepels boter, 2 eetlepels gedroogde broodkruim, 1/2 ... bekijk recept »

Gebraden schelvis a la pagotière

Voor 4 personen: 800 g schelvis 2 uien of 4 sjalotten 250 g worteltjes 250 g champignons 1 citroen gehakte peterselie peper, zout nootje vetstofMaak de groenten schoon, spoel en snijd ze. Stoof de uien enkele minuten. Vet een vuurvaste schotel in. Le... bekijk recept »

Gefrituurde schelvis

800 g schelvisfilet 1 citroen 50 g bloem (tarwebloem) 1 dl melk (halfvol) 1 ei peper zoutDe visfilets goed droogdeppen. Naar smaak kruiden met zout en peper. Een vrij vloeibaar deeg roeren met het losgeklopt ei, de bloem, de melk en het citroensap. ... bekijk recept »

Gerookte schelvis met yoghurtsaus

2 gerookte schelvisfilets van elk 300 gr 4 eetlepels citroensap zout peper 2 potjes yoghurt 1 koffielepel aardappelmeel 1 eetlepel wijnazijn 1 eierdooier 1 klein tuiltje bieslook- De visfilets in twee'n snijden, in een schotel schikken en bedruipen m... bekijk recept »

Pagina 7 van 26