Recepten met oesters

266 recepten met oesters

Oesters

Oesters Ook wel de ‘rijkeluimossel’ genoemd. De beroemdste ‘tweekleppige’. De ‘platte Zeeuwse’ is beroemd om zijn mooie zachte vlees en romige smaak. De oester wisselt elke 3 jaar van geslacht. Vroeger dacht men dat hij een belangrijk afrodisiacum was maar tegenwoordig neemt men Viagra. De platte Zeeuwse kent maten die in nullen worden uitdrukt van 1 tot 6; nog groter heet ‘Imperiaal’. 4, 5 en 6 nullen worden het meest verkocht. Oesters worden meestal rauw gegeten en met een speciaal oestermes opengemaakt.

Khai Jiaw Hoy Naang Rom

500 gr. Oesters (kleinzonder schelp)- zwarteversgemalen Peper naar smaak- 2 Sjalotjes- 2 tenen Knoflook- 2 Lente-uitjes- 100 gr Rijstmeel- 1/2 tl. Zout- 6 Eieren- 1 dl Kokos-olie- 1 theelepel Korianderbladeren- 1 rode Peper. Was de oesters onder kou... bekijk recept »

Varkensoester Met Taglia En Portobellos<

4 varkens oesters a 125gram ./ 250 gr tagliatelle./ 3 eetlepels olijfolie / 1 bakje portobello paddenstoelen .1 teentje knoflook 50 gram rucola / halve citroen uitgeperst/ verse basilicum. Bereidingswijze 1. kook de pastavolgens aanwijzing op de verp... bekijk recept »

Varkensoestermettaglia En Portobellos<

4 varkens oesters a 125gram ./ 250 gr tagliatelle./ 3 eetlepels olijfolie / 1 bakje portobello paddenstoelen .1 teentje knoflook 50 gram rucola / halve citroen uitgeperst/ verse basilicum. Bereidingswijze 1. kook de pastavolgens aanwijzing op de verp... bekijk recept »

Tongfilet Gevuld Met Schaal- En Schelpdieren In Een Witte

-1 gefileerde tong van 600 gr. of groter -8 coquilles van minstens 40 gr. per stuk -12 gamba'sgepeld en ontdaan van darmkanaal -12 oesters (het vocht gebruikt u voor de saus) -takje verse dille -doperwtjes -olie -peperzout Ingredienten saus: -2 dl. w... bekijk recept »

Aardappel-panna cotta met tonijn en oester

Voor 4 personen: voorgerecht 1 grote, bloemige aardappel 3 dl room zout en peper 100 g verse tonijn 6 gelatineblaadjes (in koud water geweekt) 8 oestersSchil de aardappel en kook hem, op een zacht vuurtje, gaar in de room. Open de oesters, vang het v... bekijk recept »

Engeltjes en duiveltjes te paard

250 g bacon in plakken 100 g oesters uit de schelp 8 ontpitte, gewelde pruimen 4 sneden witbrood 30 g ongezouten boter 1/2 tl WorcestershiresausVerwarm de grill voor en bekleed het rooster met folie. Halveer de plakjes bacon en rol ze om de oesters e... bekijk recept »

Nieuwjaarsmenu

Zeeuwse platte oesters De viswinkel heeft het hele jaar door oesters. Het gaat dan meestal om zogeheten creuses. De naam klinkt Frans, maar het is een soort die van oorsprong uit Japanse wateren komt. Hij is sterk en groeit snel, zo snel dat hij een ... bekijk recept »

Jambalaya Met Zeevruchten

2 eetlepels plantaardige olie1 gesnipperde ui1 paprika2 stengels bleekselderij3 teentjes knoflook3 grote tomaten (zonder zaadjes) 1 blikje tomatensaus (240 gram)2.4 liter visbouillon1 eetlepel versgehakte peterselie2 laurierblaadjes1 eetlepel verse o... bekijk recept »

Pizza Met Zeevruchten

Kant-en-klarepizzabodem (doorsnee 30 cm) - 1,25 dl kant-en-klare pizzasaus - 170 g krab (uit blik)uitgelekt - 200 g gepelde garnalen - 105 g oesters (uit blik) - 3/4 kop mozzarellageraspt - versgemalen zwarte peper - 1 el verse oregano Leg de pizzabo... bekijk recept »

Varkensoesters Met Goudse Kaassaus

4 varkensoesters a 125 gram zoutpeper 50gr. boter 1 dl. witte wijn 1 pakje MonChou roomkaas 100gram 1 theelepel mosterd 50gr. geraspte belegen goudse kaas Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter in de pan en bak hierin de oesters op een... bekijk recept »

Pagina 24 van 27