Recepten met oesters

266 recepten met oesters

Oesters

Oesters Ook wel de ‘rijkeluimossel’ genoemd. De beroemdste ‘tweekleppige’. De ‘platte Zeeuwse’ is beroemd om zijn mooie zachte vlees en romige smaak. De oester wisselt elke 3 jaar van geslacht. Vroeger dacht men dat hij een belangrijk afrodisiacum was maar tegenwoordig neemt men Viagra. De platte Zeeuwse kent maten die in nullen worden uitdrukt van 1 tot 6; nog groter heet ‘Imperiaal’. 4, 5 en 6 nullen worden het meest verkocht. Oesters worden meestal rauw gegeten en met een speciaal oestermes opengemaakt.

Oestervelouté

12 holle oesters3 el boter1 ui, gesnipperd700 ml halfvolle melk100 ml room4 oesterzwammen1 el olijfolie peper, zout1. Haal de oesters uit de schelpen en bewaar het sap. Giet het door een zeef en zet in de koelkast. 2. Smelt de boter in een kookpot ... bekijk recept »

zonnige visschotel

1 rode ajuin 3 mix paprika 2 glazen witte wijn 2 teentjes look vis,garnalen mosselen oesters peper zout olijfolie 1 bosje peterselie 1. snij de paprikas en ajuin in blokjes van 1cm, snij de zalm kabeljauw of lotte in mooie stukken2. pel de grote g... bekijk recept »

Pompoensoep

500 gr. oranje pompoen, 1 grote ui, 1 l. kippebouillon tablet, zoutpeper, tabasco, 1/8 l slagroom, 3 eetlepels droge sherry, 12 oesters, 1? eetlepel fijngehakte peterselie. Breng de soep langzaam aan de kook en voeg de slagroom en de sherry toe. Maak... bekijk recept »

Oestersoep

1 1/4 liter veloutesoep van visbouillon 12 oesters 1 dl wite wijn citroensap 1 eierdooier 1/2 dl room. Ontdoe de oesters van de baarden en pocheer ze vervolgens in een mengsel van de wijn en het sap van een halve citroen, Voeg ze met het vocht b... bekijk recept »

Lucca Ogen

-250 g mager rundsvlees -zout en witte peper uit de molen -1 uitje -8 verse oesters -8 boterhammen -26 g kaviaar -1 citroen -met het vocht uit de oesters bedruppelen we de tartaar -bedek de ronde toast met de aangemaakte tartaar -leg(als oog) op elk ... bekijk recept »

Oester- Tarbotsoep Met Rijstnoedels

4 oesters,120 gram tarbotfilet in stukjes30 gram shii-take50 gram cantarellen 50 gram fijne rijst noedels1 liter visbouillon1 citroen grasstengel peper en zout Breng de visbouillon met de citroengrasstengelaan de kook. Doe er de paddenstoelen erbij e... bekijk recept »

Kalfsoesters met heldere kerriesaus en cremepate

Nodig: 4 kalfsoesters zout, peper een weinig bloem 4 plakjes creme- of roompate 1 1/2 dl bouillon (van tablet mag) 2 theelepels kerriepoeder 1/2 eetlepel maizena 50 g boterDep het vlees droog met keukenpapier, bestuif het met bloem en bestrooi het me... bekijk recept »

kalfsoesters met heldere kerriesaus en crémepaté

4 kalfsoesters - zout, peper - weinig bloem - 4 plakjes créme- of roompaté - 1 1/2 dl bouillon (van tablet mag) - 2 theelepels kerriepoeder - 1/2 eetlepel maizena - 50 g boterDep het vlees droog met keukenpapier, bestuif het met bloem en bestrooi het... bekijk recept »

kalfsoesters met heldere kerriesaus en crèmepaté

4 kalfsoesters zout, peper weinig bloem 4 plakjes crème- of roompaté 1 1/2 dl bouillon (van tablet mag) 2 theelepels kerriepoeder 1/2 eetlepel maïzena 50 g boterDep het vlees droog met keukenpapier, bestuif het met bloem en bestrooi het met pe... bekijk recept »

Oestersandwiches

4 mini stokbroden 100 gr botergesmolten 10 plakken baconzonder zwoerdgehakt ca. 550 gepekelde oesters (pot)uitgelekt en gehakt 200 gr Wensleydale kaasgeraspt toefjes waterkersvoor garnering Warm de oven voor op 190 graden C. Snijd de puntjes van de b... bekijk recept »

Pagina 23 van 27